Πέμπτη 2 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές περιπλανήσεις

Εργο του Θ. Πανουργιά
Εργο του Θ. Πανουργιά
Δέκα εικαστικοί δημιουργοί μας, συμμετέχουν στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις 4 Αυγούστου στον Πύργο Τσικαλιώτη στο Λεωνίδιο. Σκοπός της έκθεσης, την οποία επιμελείται η Κλειώ Πανουργιά, είναι η προβολή των ποικίλων εικαστικών απόψεων και τεχνικών των καλλιτεχνών που συμμετέχουν, καθώς και η ανάδειξη του εντυπωσιακού χώρου του Πύργου Τσικαλιώτη, ο οποίος χρονολογείται από τις αρχές του 19ου αιώνα. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα γλυπτικής, σχέδια και χαρακτικά των: Γιώργου Χουλιαρά, Θύμιου Πανουργιά, Μάρως Μπαρτζίλη και Μάρκου Γεωργιλάκη. Επίσης, θα εκτεθούν και έργα πρόσφατων αποφοίτων της ΑΣΚΤ, των: Δ. Βάρσου, Σπ. Κακάβα, Χρ. Παπαγεωργίου κ.ά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Αυγούστου.

Από τις 10 έως τις 16 Αυγούστου στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής του Νίκου Α. Θεοφίλη. Μέχρι σήμερα, ο καλλιτέχνης έχει παρουσιάσει έργα του στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Αγγλία.

Στην αίθουσα τέχνης και συναυλιών «Μελίνα Μερκούρη» στην Υδρα, εγκαινιάζεται στις 17/8 (8μ.μ.) έκθεση ζωγραφικής των: Ελένης και Γεωργίας Δεσύλλα. Οι ακουαρέλες της Ε. Δεσύλλα έχουν σα θέμα τοπία και μορφές εμπνευσμένες από τα αρχαιολογικά ευρήματα στην προϊστορική Θήρα, σε μια προσπάθεια αναπαράστασης της εποχής και συνοδεύουν την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Πότνια Πυρός». Στα έργα της Γεωργίας Δεσύλλα, ακριλικά και χαρτί, συναντιούνται δυναμικές δομικές μορφές, οι οποίες αιωρούνται σε γαλάζιους χώρους ηρεμίας και μεταφυσικής διάθεσης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου.

Στο δημαρχείο της Χώρας Ιου, εγκαινιάζεται στις 11 Αυγούστου έκθεση έργων των Φασιανού, Βενιού. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ομήρεια 2001».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ