Κυριακή 17 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Σκακιστικό Πάνθεον

Σκακιστική Ολυμπιάδα Α' Εθνική - Πανελλήνια Νεανικά

Σκακιστικό καλοκαίρι με ελληνικές και ξένες διοργανώσεις θα κάνουν οι δεκάδες χιλιάδες σκακιστών και σκακιστριών και πολλοί φίλοι του πνευματικού μας αθλήματος.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Πέμπτη 21 και μέχρι 30 Ιούλη ξεκινάει στην πόλη Πόπραντ της Σλοβακίας, με συμμετοχή 41 χωρών, η Σκακιστική Ολυμπιάδα Παίδων - Κορασίδων μέχρι 16 χρόνων. Η Ελλάδα θα συμμετέχει με τους: Σταυρούλα Τσολακίδου (2364), Ευγένιο Ιωαννίδη (2282), Γρηγόρη Δρακουλάκο (2270), Χρήστο Αλεξιάδη (2254), Λάμπρο Γιαννουλάκη (2214). Συνοδός - προπονητής της αποστολής θα είναι ο GM Σπύρος Καπνίσης.

Στην Ελλάδα πολλά τα Διεθνή Τουρνουά, αλλά και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα - Νεανικά και Α' Εθνικής που έγιναν στο Ρίο της Αχαΐας. Στα Πανελλήνια Νεανικά, η Ενωση Σκ. Σ. Πάτρας αναφέρει διακρίσεις των 10χρονων αγοριών Δημήτρη Στεφάνου και Πανορμίτη Χριστοδούλου, όπου ισοβάθμησαν στην 1η θέση με 7β με χρυσό και αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα. Στην κατηγορία των 12χρονων Δημήτρης Ζαρονίκας πήρε την 3η θέση με 7β. και χάλκινο μετάλλιο. Αλλη μια επιτυχία ήταν η 3η θέση στα 14χρονα κορίτσια με την Κυριακή Καλύβα με χάλκινο μετάλλιο. Θα επανέλθουμε με νικητές άλλων περιοχών.

  • Στην Αχαΐα (ξενοδοχείο «Porto Rio») έγινε και το Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής και στο διάστημα 5 με 10 Ιούλη. Στις 3 πρώτες αγωνιστικές με 3 νίκες ήταν η ΕΣ Θεσ/νικης, ο Φυσιολάτρης Νίκαιας και η Σκ. Ακαδημία Χανίων.
Πρωταθλητής Α' Εθνικής ο ΕΟΑΟ «Φυσιολάτρης Νίκαιας»!

Η ομάδα της Νίκαια μετά την νίκη της στον 3ο γύρο επί της Π.Σ.Περιστερίου με 6-4, κερδίζει την Ε.Σ.Θεσσαλονίκης 5,5 - 4,5 στον 4ο και χάνει με 6 - 4 στον 5ο από τον ΣΟΚαβάλας. Στον 6ο γύρο η Π.Σ.Περιστερίου κερδίζει την Καβάλα με 5,5 - 4,5 και ισοβαθμεί στην κορυφή. Το μεταξύ τους , όμως , αποτέλεσμα δίνει την 1η θέση και το Πρωτάθλημα στη Νίκαια! Αναλυτικά η βαθμολογία στην κορυφή: 1.«Φυσιολάτρης Νίκαιας» 12 β. 2. ΠΣ Περιστερίου 12 β. 3. ΣΟ Καβάλας 11 β.4. ΕΣ Θεσσαλονίκης 10 β. 5 - 7. ΣΑ Χανίων, ΝΟ Καλαμάτας «Ποσειδών», ΣΑ Κορινθίας από 9 β. σε 7 αγώνες.Με 8 β. Πανιώνιος ΓΣΣ και μέσα στην 20άδα οι 3, ΟΣ Τριανδρίας, ο «Ζήνων» Γλυφάδας και ο Α.Σ.Παπάγου.-


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ