Σάββατο 16 Ιούλη 2016 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τέσσερις αστυνομικοί με πολιτική αμφίεση στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ σκότωσαν χτες το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) έναν άνδρα, αγνώστου φυλετικής καταγωγής και ταυτότητας, γιατί όπως ανέφεραν άκουσαν πυροβολισμούς κοντά σε πολυκατοικία και «δέχτηκαν πυρά». Ο άνθρωπος αυτός εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο. Το περιστατικό αυτό, που δημιουργεί πολλά ερωτήματα, έρχεται σε μια περίοδο λαϊκών αντιδράσεων για τη ρατσιστική αστυνομική βία, ιδιαίτερα μετά τις δύο πρόσφατες εκτελέσεις από λευκούς αστυνομικούς δύο Αφροαμερικανών.

ΣΑΝΑΑ.-- Βομβιστής αυτοκτονίας που συνδέεται με τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» που δρουν στην Υεμένη επιτέθηκε σε αυτοκινητοπομπή του κυβερνήτη και του αρχηγού της αστυνομίας της νότιας πόλης, Αντεν, προκαλώντας τον θάνατο ανεξακρίβωτου αριθμού διερχόμενων διαβατών και τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός σωματοφύλακα. Οι δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι πάντως διέφυγαν της επίθεσης σώοι και αβλαβείς.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Τέσσερις Γερμανοί, ανάμεσά τους ο 38χρονος εκατομμυριούχος Τόμας Βάγκνερ, ιδρυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας Unister, σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν συνετρίβη το τουριστικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν σε ορεινή περιοχή της νότιας Σλοβενίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ