Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Δικάζεται η αγωνιστική αλληλεγγύη!

Στο πλευρό των κατηγορούμενων κομμουνιστών και αγωνιστών το Εργατικό Κέντρο

Σήμερα οδηγούν, εφοπλιστές και κυβέρνηση, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης τέσσερα στελέχη του ΚΚΕ και συνδικαλιστές ναυτεργάτες, χρησιμοποιώντας ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες, γιατί συμπαραστάθηκαν στο μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών το Γενάρη του 1997!

Πρόκειται για τα στελέχη του Κόμματος: Παρασκευά Γεωργούλα, γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής και αντιπρόεδρο του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου.Ηλία Βουλβούλη, μέλος του Γραφείου της Νομαρχιακής Επιτροπής, αρχισυντάκτη του «Νέου ΕΜΠΡΟΣ» και δημοτικό σύμβουλο Αγιάσου. Βαγγέλη Χριστοδούλου, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και αντιδήμαρχο Μυτιλήνης και Νίκο Μπουλμπούλη, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων.

Τη συμπαράστασή και αλληλεγγύη του εκφράζει με ψήφισμά της η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στον αντιπρόεδρό του Κέντρου αλλά και στους υπόλοιπους αγωνιστές και τονίζει ότι το ΠΕΚ θα συνεχίσει να τάσσεται αλληλέγγυο σε κάθε κλάδο εργαζομένων που διεκδικεί και αγωνίζεται με το αναφαίρετο δικαίωμα της απεργίας. Υπογραμμίζει δε ότι θα υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρο του Κέντρο με κάθε μέσο, συνδικαλιστικά και νομικά, «γιατί νιώθουμε, όπως σημειώνεται, στο πρόσωπό του να χτυπιόμαστε όλοι μας».

«Κατανοούμε πλήρως τις μεθοδεύσεις - τονίζεται στο ψήφισμα - και τους μηχανισμούς της κυβέρνησης, που θέλουν να επιβάλουν την πλήρη τρομοκρατία και αντιλαμβανόμαστε αυτή την ενέργεια ως προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, ποινικοποιώντας την αγωνιστική συνδικαλιστική δράση».

Το ΠΕΚ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι ο Παρασκευάς Γεωργούλας «ως οργανωτικός γραμματέας τότε της διοίκησης του Κέντρου και εκτελώντας τα καθήκοντά του αυτά, ανταποκρίθηκε στην ανάγκη να καλύψει και τον εργατικό αυτό χώρο του ναυτεργατικού κινήματος, έχοντας και εμείς μια μεγάλη συνεισφορά στο ναυτεργατικό κίνημα, με Λέσβιους ναυτεργάτες στη ΝΕΛ και αλλού. Δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να βοηθήσει τους ναυτεργάτες στην οργάνωσης της απεργίας τους και στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους».

Τέλος, το ΠΕΚ υπογραμμίζει ότι το Λιμεναρχείο εντελώς παράνομα είχε δεχτεί την απαίτηση των πλοιοκτητών για απόπλου του πλοίου με ληψή σύνθεση, αδιαφορώνταςγια την ασφάλεια των επιβατών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ