Σάββατο 23 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΙΑ
Πιέσεις στους μουσουλμάνους για σεβασμό σε «ασφάλεια και δημοκρατία»

ΒΙΕΝΝΗ.--

«Πλήρη επίγνωση» της «από κοινού ευθύνης» για την «ασφάλεια και τους δημοκρατικούς θεμελιώδεις κανόνες στην Αυστρία» από τους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα ζήτησε χτες ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν, με αφορμή τη συνάντησή του με εκπροσώπους των μουσουλμανικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε με δική του πρωτοβουλία.

Οπως ανακοινώθηκε, η συνάντηση του Κερν με εκπροσώπους της Ισλαμικής Κοινότητας στην Αυστρία και επιμέρους οργανώσεών της, χαρακτηρίστηκε «από πνεύμα κοινής κατανόησης» και θα έχει συνέχεια στο μέλλον.

Ο Κερν δήλωσε πως η θρησκευτική κοινότητα είναι υπεύθυνη εάν μεμονωμένα μέλη της εμπίπτουν σε παραβάσεις και εκεί που παραβιάζεται το Ποινικό Δίκαιο θα πρέπει να υπάρχει αυστηρή αντίδραση, όπως για παράδειγμα κατά την υποδαύλιση μίσους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πρότεινε την επεξεργασία μίας «στρατηγικής αποριζοσπαστικοποίησης για την επίτευξη μιας λογικής δημοκρατικής συναναστροφής και μίας αρμονικής συμβίωσης στην οποία θα πρέπει να συμβάλει και η μουσουλμανική πλευρά».

Αφορμή για τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας στην Αυστρία, υπήρξαν τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκία και οι προεκτάσεις τους με τις μαζικές διαδηλώσεις στη Βιέννη οπαδών του Τούρκου Προέδρου, Ρ. Τ. Ερντογάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ