Κυριακή 31 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Απολογισμός των μελών της Νέας Σκ. Κίνησης - ΜΣ

Συνεχίζουμε στη βάση αρχών, για να αλλάξουν τα πρόσωπα και τα πράγματα!

Εναν απολογισμό με πολύ ενδιαφέρον και μεστότητα έκαναν τα μέλη της ΝΣΚ - ΜΣ στο ΔΣ της ΕΣ Ομοσπονδίας, Αντωνιάδης Γιάννης, Καραλή Τάνια, Μαστροβασίλης Γαβριήλ, Μπαλάσκας Νίκος, Σερετάκης Νίκος. Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «ως εκλεγμένοι σύμβουλοι νιώθουμε την ανάγκη να εκθέσουμε τα πεπραγμένα μας, γιατί πιστεύουμε στη λογοδοσία, στην κριτική και αυτοκριτική ως τρόπο λειτουργίας. Θεωρούμε πολύ σημαντική κατάκτηση το ότι επί 12 συνεχή χρόνια υπάρχει μια διαφορετική φωνή στην ΕΣΟ, σταθερή, αξιόπιστη και σοβαρή, που τοποθετείται από θέσεις αρχής.

Δώσαμε μάχη ενάντια στη λογική της "αυτοχρηματοδότησης", που ουσιαστικά θέλει την ΕΣΟ να λειτουργεί με μόνο κριτήριο το κέρδος, να αντιμετωπίζει τις διοργανώσεις ως έσοδα, τα σωματεία και τους σκακιστές ως πελάτες. Η τοποθέτηση απέναντι στη στρατηγική της αυτοχρηματοδότησης, που τελικά μετακυλίει το βάρος στην πλάτη των σκακιστών και των οικογενειών και που απαξιώνει σε μεγάλο βαθμό τις διοργανώσεις, αποτελεί για εμάς βασικό κριτήριο.

Επιμείναμε ότι η ΕΣΟ πρέπει να διεκδικεί και να απευθύνεται στο κράτος σε όλα τα επίπεδα. Καυτηριάσαμε τη συνένοχη σιωπή της Ομοσπονδίας στις συνεχείς, μέχρι και σήμερα, περικοπές, αλλά και τη συνειδητή επιλογή της να μην επιζητά να αποκτήσει το δικό της δημόσιο αγωνιστικό χώρο για διεξαγωγή διοργανώσεων και εκδηλώσεων. Καταθέσαμε πρόταση για σύγκληση καταστατικής ΓΣ για την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Διαφωνήσαμε με την αδρανοποίηση και την κατάργηση των Επιτροπών. Χάρη στη δική μας επιμονή συγκροτήθηκε Τεχνική Επιτροπή που κατέστη τελικά ανενεργή με ευθύνη της διοίκησης.

Αντιπαρατεθήκαμε με λογικές που θέλανε την ΚΕ Διαιτησίας ανεξέλεγκτο υπερ-όργανο, κάναμε ουσιαστικές παρατηρήσεις στις γενικές οδηγίες της. Αποδείξαμε ότι η αυτοχρηματοδότηση και μετακύλιση του κόστους στους σκακιστές αποτελεί επιλογή και όχι μονόδρομο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ