Τετάρτη 27 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΤΥΠΟΥ «S» ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Ποινική δίωξη για κακούργημα σχετικά με σύμβαση εκσυγχρονισμού

Παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης δόθηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, για κακουργηματική απιστία περί την υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις, κατά 11 ατόμων σχετικά με τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμού μέσης ζωής 6 φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού. Επιπρόσθετα, δόθηκε εντολή να διαβαστεί η δικογραφία στη Βουλή για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του τότε υπουργού Αμυνας, Γ. Παπαντωνίου.

Ειδικότερα, η ποινική δίωξη θα ασκηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του πρώην γγ Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Αμυνας Σπ. Τραυλού και ακόμη σε βάρος 10 μελών της επιτροπής διαπραγματεύσεων, για απιστία περί την υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις, καθώς η ζημιά που προκλήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ (κακούργημα). Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η ζημιά που προκλήθηκε στην περιουσία του ελληνικού Δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται άνω των 30 εκατ. ευρώ.

Η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών υπογράφηκε μεταξύ της εταιρείας «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ» ως κύριου αναδόχου (και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V.) και του υπουργείου Αμυνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ