Πέμπτη 28 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Βασανισμός εφήβων σε αναμορφωτήριο ανηλίκων

ΚΑΜΠΕΡΑ.--

Τη συγκρότηση επιτροπής για να εξετάσει ποιοι ευθύνονται για τους βασανισμούς και τη γενικότερη κακομεταχείριση παιδιών και ανηλίκων στο «σωφρονιστήριο» ανηλίκων Ντον Ντέιλ στο Βόρειο Εδαφος της Αυστραλίας έδωσε χτες ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάλκομ Τέρνμπουλ, μετά τη δημόσια κατακραυγή που προκάλεσε η δημοσιοποίηση αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του δικτύου ABC σε σχέση με τις απαράδεκτες συνθήκες ζωής και κράτησης δεκάδων ανηλίκων, πολλοί εκ των οποίων ιθαγενείς Αβορίγινες.

Οι συνθήκες κράτησης στο Ντον Ντέιλ συγκρίνονται αναλογικά με εκείνες στις αμερικανικές φυλακές στο Γκουαντάναμο, αφού οι έφηβοι υποβάλλονταν σε ξυλοδαρμό, γίνονταν στόχος επιθέσεων με δακρυγόνα, ξεγυμνώνονταν και οδηγούνταν στην απομόνωση στην οποία έμεναν για μήνες έως δύο χρόνια (!) ή καθηλώνονταν για... «σωφρονισμό» με χειροπέδες σε άνω και κάτω άκρα σε ειδικές «καρέκλες» φορώντας κουκούλες για ώρες.

Οι δημοσιογράφοι πάντως «αιφνιδιάστηκαν» από την «κατάπληξη» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης καθώς πολλά από όσα καταγγέλθηκαν συμπεριλαμβάνονταν σε έκθεση που είχε δημοσιοποιηθεί και συζητηθεί από την ίδια προ καιρού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ