Πέμπτη 28 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Δεκάδες νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στο Καμισλί

Από τη χτεσινή επίθεση στη βόρεια Συρία
Από τη χτεσινή επίθεση στη βόρεια Συρία
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) ανέλαβαν χτες την ευθύνη για το λουτρό αίματος που προκάλεσαν στη μεθοριακή κουρδική πόλη Καμισλί της βόρειας Συρίας κοντά στα τουρκικά σύνορα, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 48 αμάχων και τον τραυματισμό τουλάχιστον άλλων 170. Η αιματηρή επίθεση αποτελεί αντίποινα για τις σφοδρές επιχειρήσεις των «Δημοκρατικών Δυνάμεων Συρίας» που εξαπολύουν Κούρδοι και Αραβες μαχητές εδώ και πολλές βδομάδες εναντίον των ισλαμιστών μισθοφόρων του ΙΚ στην πόλη Μανμπίτζ.

Η συριακή τηλεόραση έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό, την οποία ακολούθησε άλλη που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένη μοτοσικλέτα σε κεντρικό δρόμο στο δυτικό άκρο της πόλης Καμισλί. Οι επιθέσεις αυτές εξαπολύθηκαν από αυτόχειρες βομβιστές για λογαριασμό του ΙΚ.

Το ίδιο 24ωρο το συριακό πρακτορείο ειδήσεων ΣΑΝΑ μετέδωσε καθολικό μπλακάουτ στην επαρχία Χαλέπι μετά την επίθεση τζιχαντιστών στον κεντρικό σταθμό παραγωγής Ενέργειας της επαρχίας.

Με φόντο αυτές τις εξελίξεις, Αμερικανοί και Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι πραγματοποίησαν χτες βιντεο-διάσκεψη, συζητώντας για την ενίσχυση της ασφάλειας των πτήσεων στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από τη Συρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ