Παρασκευή 29 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Πλατιά ανταπόκριση στο κάλεσμα Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων

Ολο και μεγαλύτερη δυναμική αποκτά κάθε μέρα το κοινό αγωνιστικό κάλεσμα Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων προς τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της χώρας μας για την οργάνωση ενός μεγάλου μετώπου αγώνα, που θα διεκδικεί τις απώλειες που έχει υποστεί το εργατικό εισόδημα και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που έβαλαν «στο γύψο» της καπιταλιστικής ανάκαμψης τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Μέχρι χτες, το κάλεσμα είχε υπογραφεί από 156 συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ αυτών 17 Εργατικά Κέντρα και 12 Ομοσπονδίες.

Ταυτόχρονα, σε μια παράλληλη διαδικασία, διακινείται και συζητιέται το σχέδιο νόμου, που συντάχθηκε με πρωτοβουλία συνδικαλιστικών οργανώσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις, το οποίο θα κατατεθεί σε όλα τα κόμματα, εκτός της Χρυσής Αυγής.

Η πρωτοβουλία αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτές τις μέρες, ενώ εξελίσσεται το αλισβερίσι των «κοινωνικών εταίρων» και της κυβέρνησης για να μεθοδευτεί το επόμενο κύμα αντεργατικής επίθεσης με τα μέτρα που ετοιμάζουν για τα Εργασιακά, ενώ σε μια σειρά χώρων οι εργάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική επιθετικότητα, τις απολύσεις, τη μη καταβολή δεδουλευμένων.

Οι ίδιες οι εξελίξεις στους χώρους δουλειάς επιβεβαιώνουν και ορισμένες επισημάνσεις που γίνονταν στο κάλεσμα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Κανένας κλάδος μόνος του, κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία κι οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Χρειάζεται να δυναμώσει η ενότητα των γραμμών της εργατικής τάξης, η οργάνωσή της στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους. Με κέντρο δράσης και πάλης κάθε χώρο δουλειάς, με βελτίωση της λειτουργίας των σωματείων, των Επιτροπών Αγώνα, να συγκεντρώσουμε και προετοιμάσουμε δυνάμεις που θα μπουν μπροστά στο απαιτητικό αυτό μέτωπο πάλης (...) Οσο κι αν είναι δύσκολη η κατάσταση, πολλά μπορούν να γίνουν, αν αποφασίσουμε να δείξουμε την πραγματική δύναμή μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Τετάρτη το μεγάλο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα (2021-11-06 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται για μάχη ενάντια στον αντεργατικό Αρμαγεδδώνα (2021-04-07 00:00:00.0)
Διευρύνεται το μέτωπο πάλης για τις Συλλογικές Συμβάσεις (2016-08-02 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι περιφερειακές συσκέψεις (2010-06-09 00:00:00.0)
Σχέδιο και δράση για τα εργατικά συμφέροντα (2010-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ