Παρασκευή 29 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Οργάνωση της πάλης για ανεργία και Συμβάσεις

Σε διευρυμένη σύσκεψη της Γραμματείας Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, με θέμα την ανεργία και τους παράγοντες που την προκαλούν, αναπτύχθηκε ο προβληματισμός και συζητήθηκαν προτάσεις για τις δράσεις που χρειάζονται να κάνει το ταξικό κίνημα για την αντιμετώπιση αυτού του τόσο σοβαρού προβλήματος που έχει αντίκτυπο σε κάθε οικογένεια.

Η βασική διαπίστωση που προέκυψε ήταν ότι, οι οποιεσδήποτε δράσεις πρέπει να γίνονται συντονισμένα από τα ταξικά σωματεία και από τους ανέργους.

Για το συντονισμό αυτό, απαραίτητη είναι, και αποφασίστηκε να προωθηθεί άμεσα, η σύσταση Επιτροπών Ανέργων κατά εργασιακό κλάδο, ξεκινώντας από τους πιο βαριά πληττόμενους κλάδους όπως των Κατασκευών (οικοδόμων και συναφών κλάδων) και των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Η δημιουργία και ανακοίνωση των επιτροπών αυτών θα γίνει μέσα στον Αύγουστο με στόχο να επεξεργαστούν πρόγραμμα δράσεων ενημέρωσης και συσπείρωσης των ανέργων, αλλά και των εργαζόμενων/συνταξιούχων.

Αποφασίστηκε, επίσης, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενόψει μάλιστα του παζαριού της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, των εργοδοτικών οργανώσεων και των δανειστών για τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα που έχει ξεκινήσει στο παρασκήνιο.

Στη σύσκεψη, παρουσιάστηκε και το Σχέδιο Νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που συντάχθηκε και υιοθετήθηκε από δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες και το οποίο διεκδικούν οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η Γραμματεία Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ καλεί άνεργους, εργαζόμενους και συνταξιούχους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα γιατί, όπως κάθε προηγούμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση έτσι και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγει μέσα στο κατακαλόκαιρο να καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ορέξεις του ΣΕΒ και των υπόλοιπων εργοδοτικών οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ