Σάββατο 30 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενημερώθηκε για τις συνθήκες κράτησης μεταναστών

Κλιμάκιο της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, όπου κρατούνται οι μετανάστες που συνελήφθηκαν το Σάββατο στο νησάκι Βενέτικο και ενημερώθηκε πως κρατούνται με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα και ότι θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις. Το κλιμάκιο της ΤΕ Μεσσηνίας ζήτησε να ενημερωθεί και να δει τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών, τις συνθήκες υγιεινής, την υγειονομική περίθαλψη, τη σίτισή τους κ.λπ. Από μεριάς των αρχών, υπήρχε η δέσμευση πως κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, με βάση αυτό που προβλέπεται από το νόμο για τους κρατούμενους. Επίσης, υπήρχε η ενημέρωση ότι δεν υπάρχουν ασυνόδευτα παιδιά και ότι όλα κρατούνται μαζί με τους γονείς τους.

Σε σχετικό σχόλιο η ΤΕ Μεσσηνίας επισημαίνει: «Εκφράζουμε την ανησυχία μας, για το ποιες είναι στην πραγματικότητα οι συνθήκες κράτησης αυτών των ανθρώπων, αφού οι αρχές δεν επέτρεψαν την επίσκεψη του κλιμακίου στους χώρους κράτησης. Ιδιαίτερα τα παιδιά, δεν μπορούν να μένουν στα κρατητήρια, σαν κοινοί κατάδικοι.

Η αιτία που γεννά την προσφυγιά είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Οσο μαίνονται, δεν πρόκειται καμία διακρατική ή άλλου είδους συμφωνία να σταματήσει τις προσφυγικές ροές. Αρα η λαϊκή πάλη πρέπει να στραφεί ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το σύστημα που τους γεννά.

Καλούμε το λαό της Μεσσηνίας να απομονώσει τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, που σε βάρος των ανήμπορων και κατατρεγμένων, ρίχνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Παρουσιάζουν αυτούς σαν υπεύθυνους για τα προβλήματα της εργατικής τάξης και όχι την καπιταλιστική εργοδοσία, τους εκμεταλλευτές που για να αυξήσουν τα κέρδη τους, από τη μία αιματοκυλίζουν τους λαούς με τον πόλεμο, για να μοιράσουν αγορές και ενεργειακές πηγές, και από την άλλη, με την ειρήνη τους τσακίζουν μισθούς - συντάξεις - εργατικά δικαιώματα.

Απαιτούμε:

  • Αμεση μεταφορά των μεταναστών από το κράτος και τον ΟΗΕ στις χώρες προορισμού τους.
  • Εξασφάλιση ανοιχτών, αξιοπρεπών, ανθρώπινων χώρων φιλοξενίας για όσο διάστημα μείνουν στην Ελλάδα με όλες τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ