Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέες αποφάσεις στο κοινό κάλεσμα

Με νέες αποφάσεις από Συνδικάτα ενισχύεται το κάλεσμα Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών για τη δημιουργία μετώπου πάλης στη διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Πλέον οι υπογραφές στο κοινό κείμενο - κάλεσμα έχουν φτάσει τις 182. Ανάμεσα στις αποφάσεις που προστέθηκαν τελευταία περιλαμβάνονται 13 σωματεία από τον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού, κλαδικά Συνδικάτα από όλη τη χώρα και επιχειρησιακά σωματεία από ξενοδοχεία της Αττικής.

Αναλυτικά, οι νέες υπογραφές που προστέθηκαν στο κοινό κάλεσμα προέρχονται από τα Σωματεία Εργαζομένων στην επιχείρηση «LIDL ΕΛΛΑΣ» Ν. Αττικής, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων (Παράρτημα Πειραιά), Εργαζομένων Ξενοδοχείου «Royal Olympic», Εργαζομένων Ξενοδοχείου «Μετροπόλιταν», Εργαζομένων Ξενοδοχείου «Στάνλεϋ», Εργαζομένων στο «Catering Newrest», Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Κω, Τουριστικών Επαγγελμάτων Λευκάδας, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Λάρισας, Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αχαΐας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας - Ειδυλλίας.

Σύσκεψη στη Ρόδο

Σε σύσκεψη, με θέμα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καλεί η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ όλα τα σωματεία του νησιού. Η σύσκεψη θα γίνει τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ρόδου. «Η πάλη του εργατικού κινήματος για την κάλυψη των απωλειών και την επαναφορά του καθεστώτος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας»: Γύρω από αυτόν τον άξονα καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τα συνδικάτα των εργαζομένων να συζητήσουν και να σχεδιάσουν τη δράση τους. Στο κάλεσμά τους προς τα σωματεία αναφέρουν: «Η ΕΓΣΣΕ και οι κλαδικές ΣΣΕ είναι καίριο ζήτημα για τη ζωή των εργαζομένων. Αποτελούν μια μεγάλη κατάκτηση που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την αντεργατική νομοθεσία των τελευταίων χρόνων». Στην επίθεση αυτή καλούν εργαζόμενους και σωματεία να απαντήσουν με οργάνωση της πάλης για την υπογραφή ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ