Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις «παλιών» εργαζομένων στη «Wind»

Από τη χτεσινή παρέμβαση
Από τη χτεσινή παρέμβαση
Την τακτική της εργοδοσίας στη «Wind», που προχωρά σε απολύσεις «παλιών» εργαζομένων, που μετρούν αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας στην εταιρεία, καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ). Τελευταίο κρούσμα στάθηκε η απόλυση εργαζόμενου από τη διεύθυνση δικτύου της εταιρείας, μετά από δώδεκα χρόνια δουλειάς, που έγινε την περασμένη Τρίτη. Το Συνδικάτο επισημαίνει πως οι στοχευμένες απολύσεις έρχονται μετά την απαράδεκτη πρόταση της εργοδοσίας για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με μειώσεις μισθών, μέσα από την κατάργηση επιδομάτων, αλλά και διαχωρισμό μεταξύ νεοπροσλαμβανόμενων και «παλιών» εργαζόμενων, πρόταση που απέρριψαν οι εργαζόμενοι.

Το ΣΕΤΗΠ προχώρησε χτες σε μαζική εξόρμηση για την ενημέρωση των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ αντίστοιχη παρέμβαση θα ακολουθήσει στα γραφεία στο Μαρούσι. Την απόλυση έχει καταγγείλει, επίσης, το επιχειρησιακό σωματείο.

Στην ανακοίνωσή του, που μοίρασε χτες στους εργαζόμενους, το ΣΕΤΗΠ αναφέρει: «Στην "Wind" τρομοκρατούν και θέλουν να δεχόμαστε αγόγγυστα και μάλιστα "με χαμόγελο" όλες τις θυσίες στο όνομα του να πάει καλά η εταιρεία. Αυτό είναι το δικό τους σχέδιο: Η στερέωση της θέσης της "Wind" στον ανταγωνισμό, η ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία της, που για να επιτευχθεί όμως προϋποθέτει: Απολύσεις, μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων. Οχι μόνο δεν θα σταματήσουν αλλά όσο δεν αντιστεκόμαστε αποθρασύνονται κιόλας. Ας αναλογιστούμε: Με πόσους λιγότερους μπορεί να βγει μια βάρδια στην εξυπηρέτηση; Πόσα περισσότερα αιτήματα μπορούμε να διεκπεραιώνουμε στο 8ωρο; Ενας μηχανικός πόσες παραπάνω ώρες και μέρες μπορεί να κάνει Stand by το μήνα ή για πόσα περισσότερα συστήματα και έργα να έχει ευθύνη;».

Καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν στα σχέδια της εργοδοσίας με τη δική τους οργάνωση και το δικό τους πλαίσιο αιτημάτων. Να παλέψουν ενάντια σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και κατάργηση επιδομάτων. Να διεκδικήσουν την ενσωμάτωση των χαμένων - παγωμένων ωριμάνσεων στο βασικό μισθό και την επέκταση του επιδόματος Αγγλικών σε όλα τα τμήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ