Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
Πρωτοβουλία για το δικαίωμα στις διακοπές

Στιγμές χαλάρωσης στην κατασκήνωση
Στιγμές χαλάρωσης στην κατασκήνωση
Τη δυνατότητα να περάσουν λίγες μέρες διακοπών και ξεκούρασης έδωσε το Εργατικό Κέντρο Αρτας σε δεκάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, με το κάμπινγκ που οργανώνει αυτές τις μέρες στη Λευκάδα. Από την περασμένη Δευτέρα εργαζόμενοι και άνεργοι, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές, για μία περίπου βδομάδα, στις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην περιοχή Επίσκοπος στο νησί της Λευκάδας, με πολύ μικρό κόστος.

«Η αναψυχή, οι διακοπές είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια». Αυτό το πνεύμα διαπερνά την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου. Ετσι, τα σωματεία της δύναμής του, προετοιμάζοντας τη συμμετοχή στην κατασκήνωση, απευθύνθηκαν σε όλους αυτούς που σήμερα στερούνται το δικαίωμά τους στις διακοπές. Η ανταπόκριση που συνάντησαν ήταν μεγάλη. Οσο για τις εντυπώσεις από τους δεκάδες εργαζόμενους που συμμετέχουν στην κατασκήνωση, είναι ιδιαίτερα θετικές. Μάλιστα, ο αντίκτυπος της πρωτοβουλίας δεν περιορίστηκε σε αυτούς που αποφάσισαν τελικά να πάρουν μέρος, αλλά αποδείχθηκε πολύ ευρύτερος. Οπως σημειώνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Γάλλιος, μέσα από την προσπάθεια αυτή υπήρχαν εργαζόμενοι που ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τα σωματεία και τη δράση τους, προβληματίστηκαν γύρω από την ανάγκη να οργανώνονται τέτοιες πρωτοβουλίες, έδειξαν ενδιαφέρον να ενημερώνονται και να συμμετέχουν σε αυτές.

Στο πλαίσιο της κατασκήνωσης, το Εργατικό Κέντρο είχε σχεδιάσει και φροντίζει να υλοποιεί καθημερινά ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων, με προβολές ταινιών και μουσικές βραδιές, καθώς και μια συζήτηση με θέμα την ανεργία. Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες εμπλουτίστηκαν στην πράξη και με άλλες, όπως τα γλέντια που στήθηκαν αυθόρμητα και οι συζητήσεις που ξεκίνησαν γύρω από ποικίλα θέματα με διάφορες αφορμές. Ο Γιάννης Γάλλιος υπογραμμίζει ιδιαίτερα ότι οι μέρες αυτές γίνονται ένα «μάθημα» συλλογικότητας για όλους, καθώς προσπαθούν να οργανώσουν από κοινού την καθημερινότητά τους. Για παράδειγμα, η προετοιμασία του φαγητού, η προμήθεια των υλικών, το μαγείρεμα, το στήσιμο του «τραπεζιού» γίνονται συλλογικά για όλους. Με δεδομένο τον ενθουσιασμό με τον οποίο έγινε δεκτή η διοργάνωση, ήδη το Εργατικό Κέντρο σχεδιάζει να δώσει συνέχεια την επόμενη χρονιά.

Οπως τονίζει το Εργατικό Κέντρο, οι εργαζόμενοι χρειάζεται να «γεμίσουν τις μπαταρίες τους» με το βλέμμα στραμμένο στους αγώνες που έχουν μπροστά τους το επόμενο διάστημα και χρειάζεται να δώσουν το «παρών». Μια γεύση από τους αγώνες αυτούς πήραν ήδη οι συμμετέχοντες στην κατασκήνωση, καθώς διαδήλωσαν την Τετάρτη μαζί με το Εργατικό Κέντρο της Λευκάδας, στην κινητοποίηση που οργάνωσε με αιχμή τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυσβάσταχτη για τον λαό η απόφαση διακοπής κυκλοφορίας του δρόμου Αγ. Νικόλαος - Λευκάδα (2023-01-11 00:00:00.0)
Δράσεις αλληλεγγύης για να μη μείνει κανένας μόνος! (2020-12-25 00:00:00.0)
Καταγγέλλει προσπάθεια του δήμου να θέσει εμπόδια στη γιορτή για τα παιδιά των πυρόπληκτων (2018-12-28 00:00:00.0)
Διευρύνεται το μέτωπο πάλης για τις Συλλογικές Συμβάσεις (2016-08-02 00:00:00.0)
Δικαίωμα κι όχι προνόμιο! (2010-06-27 00:00:00.0)
Οι διακοπές είναι δικαίωμα! (2007-07-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ