Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Απεργία πείνας από εκατοντάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους

ΡΑΜΑΛΑ.--

Στο προσκήνιο της επικαιρότητας έρχονται οι φυλακίσεις χιλιάδων Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές και οι εκεί δύσκολες συνθήκες ζωής μετά την απόφαση, χτες, τουλάχιστον 300 Παλαιστινίων κρατουμένων να ξεκινήσουν απεργία πείνας.

Σύμφωνα με τη Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων (PPS), πάνω από 285 κρατούμενοι που φέρεται πως συνδέονται με τη «Χαμάς» και κρατούνται στις φυλακές Εσελ και Νάφχα, καθώς και άλλοι 40 από το «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης» ξεκίνησαν χτες απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης στον συγκρατούμενό τους Μπιλάλ Καγίντ, που χτες έκλεισε 51 μέρες στερούμενος κάθε είδους τροφή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φυλάκισή του χωρίς κατηγορίες, στο πλαίσιο της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης» που έχουν εφεύρει οι ισραηλινές κατοχικές αρχές για να φυλακίσουν όσους αντιστέκονται, με διάφορους τρόπους, στην κατοχή της παλαιστινιακής γης. Ο Καγίντ είχε προηγουμένως εκτίσει 14,5 χρόνια φυλάκιση και πριν 52 μέρες υποτίθεται πως θα αφηνόταν ελεύθερος. Απεργία κάνει επίσης ο γγ του Λαϊκού Μετώπου Αχμαντ Σαντάατ.

Πέρα από τη μαζική απεργία πείνας εκατοντάδων Παλαιστίνιων κρατουμένων αγωνιστών, χτες Παλαιστίνιοι βουλευτές (μέλη του 132μελούς «Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου») πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία σε κεντρικό σημείο της πόλης της Γάζας σε ένδειξη συμπαράστασης για τους απεργούς πείνας.

Σύμφωνα με την οργάνωση για τα δικαιώματα των παλαιστινίων κρατουμένων, Addameer, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές έχουν φυλακίσει πάνω από 7.000 Παλαιστίνιους, εκ των οποίων οι 715 κλείστηκαν στη φυλακή υπό το πλαίσιο της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης» (χωρίς δηλαδή καν κατηγορίες ή απόφαση δικαστηρίου...).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ