Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ενα κακόγουστο σόου με κοκορομαχίες

Eurokinissi

Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha», Δ. Κοντομηνάς, είχε σειρά να παρελάσει χτες από το έδρανο της «Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των κομμάτων και των ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα», της οποίας οι «εργασίες» εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται από καβγάδες και κοκορομαχίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, πάνω στο «βολικό» για όλους πεδίο της διαπλοκής, βγάζοντας λάδι το σύστημα και αποπροσανατολίζοντας πολλαπλώς το λαό.

Είναι ενδεικτικό τού πώς αξιοποιείται η Εξεταστική από την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, ότι με τον κύκλο των καταθέσεων των ιδιοκτητών ΜΜΕ που είναι σε εξέλιξη έχει ξεκινήσει ταυτόχρονα ένα «παιχνίδι» περί «υγιών» και «μη» επιχειρηματιών, ενισχύοντας την σχετική κυβερνητική προπαγάνδα. Μάλιστα, χτες, στο παιχνίδι «μπήκε για τα καλά» η Χρυσή Αυγή, η οποία, εκτός των άλλων, λίγο πολύ, ζήτησε από την κυβέρνηση να πιάσει την ... «ρομφαία της κάθαρσης». Χαρακτηριστικά, ο αρχηγός του φασιστικού μορφώματος της Ν. Μιχαλολιάκος, από το βήμα της Ολομέλειας - που συνεδρίαζε παράλληλα με την Επιτροπή - ρώτησε την κυβέρνηση: «Είκοσι μήνες κυβερνάτε πότε επιτέλους θα χτυπήσετε αυτό το τέρας της διαπλοκής;». Ενώ λίγο πριν στη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο βουλευτής της ΧΑ Ηλ. Κασιδιάρης είχε ...εξαπολύσει επίθεση στον επιχειρηματία ζητώντας του εξηγήσεις για το αν είναι στη λίστα Λαγκάρντ κ.λπ., τέτοιας ...έντασης μάλιστα ώστε η συνεδρίαση να διακοπεί για μερικά λεπτά.

Οσον αφορά την κατάθεση του Δ. Κοντομηνά υποστήριξε ότι «ο δανεισμός του Alpha είναι μηδενικός». Για την ανάμειξη του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι «κάποιος άλλαξε ένα όνομα και βρέθηκε στη λίστα» το δικό του...

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, δήλωσε σχετικά με τα όσα εκτυλίχθηκαν στην Επιτροπή: «Εμείς θα συνεχίσουμε την ίδια τακτική ως ΚΚΕ που έχουμε κρατήσει απέναντι και στους υπόλοιπους επιχειρηματίες. Είναι άλλο το σκέλος των τραπεζών. Δεν θα κάνουμε ερωτήσεις. Γιατί από την όλη εξέλιξη της διαδικασίας και της σημερινής και των προηγούμενων, αν κάτι προκύπτει είναι ότι εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε μέρος ενός κακόγουστου σόου, που από κάποιους από την Επιτροπή, αξιοποιείται, είτε για να πουλήσουν τσάμπα μαγκιά, είτε να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, είτε στη χειρότερη περίπτωση, και αυτό είναι ένα ζητούμενο, υποκρύπτουν άλλου είδους σχεδιασμούς, περίεργους, περίεργα συμφέροντα και σκοπιμότητες. Εμείς σε αυτή τη λογική δεν θα μπούμε. Παρακολουθούμε τις εργασίες, επιβεβαιώνονται οι σχετικές μας εκτιμήσεις και θα καταθέσουμε ένα πολύ συγκεκριμένο πόρισμα για όλα αυτά που αφορούν και απασχολούν την Επιτροπή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ