Κυριακή 7 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αντιλαϊκή επίθεση δεν κάνει διακοπές

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες προετοιμάζονται για τα αγωνιστικά ραντεβού του επόμενου διαστήματος

Παρ' όλες τις προπαγανδιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να συσκοτίσει την πραγματικότητα, να στήσει καβγαδάκια άνευ ουσίας με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, όλες οι τελευταίες βδομάδες κάνουν φανερό πως η επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας δεν κάνει διακοπές. Αυτό μαρτυρούν:

  • Οι επιπτώσεις από την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, οι νέες αυξήσεις σε φόρους, οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούμε να πληρώσουμε το επόμενο διάστημα.
  • Οι εξελίξεις στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, που φέρνουν ξανά στο προσκήνιο τον κίνδυνο χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά να χάσουν το σπίτι τους.
  • Οι περικοπές δαπανών που αφορούν εργατικές - λαϊκές ανάγκες και προωθούνται μέσω της Τοπικής Διοίκησης. Η απειλή εφαρμογής του «δημοσιονομικού κόφτη».
  • Η επίθεση της εργοδοσίας που κόβει μισθούς, προχωρά σε απολύσεις, όπως π.χ. στα «Λιπάσματα Καβάλας», οι εργαζόμενοι που είναι «στον αέρα» σε μια σειρά από επιχειρήσεις.
  • Οι πυρετώδεις προετοιμασίες κυβέρνησης - κεφαλαίου - «δανειστών» για το άνοιγμα των Εργασιακών στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης».

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες τόσο η πρωτοβουλία των εργατικών Σωματείων και Ομοσπονδιών με αιχμή τις Συλλογικές Συμβάσεις, που την έχουν αγκαλιάσει περίπου 200 εργατικές οργανώσεις, όσο και οι κινητοποιήσεις Αγροτικών Συλλόγων αποτελούν βήματα προετοιμασίας για τα αγωνιστικά ραντεβού - απάντηση στην εξελισσόμενη και κλιμακούμενη αντιλαϊκή επίθεση.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ