Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΠΕΚΙΝΟ.-- Αμερικανικές δορυφορικές φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν τον περασμένο Ιούλη, δείχνουν ότι η Κίνα έχει προχωρήσει στην κατασκευή ενισχυμένων υπόστεγων και υποδομών εξυπηρέτησης αεροσκαφών σε διαφιλονικούμενη περιοχή των Νησιών Σπράτλεϊ στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Σύμφωνα με στοιχεία από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) δεν τεκμηριώνεται η ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών στην περιοχή, μόνον η άμεση κατασκευή των αμυντικών υποδομών για την υποδοχή αεροσκαφών.

ΣΑΓΚΑΗ.-- Εκατοντάδες κάτοικοι της ανατολικής κινεζικής πόλης, Λιανγιουνγκάνγκ (βόρεια της Σαγκάης) διαδήλωσαν χτες για τρίτη συνεχόμενη μέρα κατά των πιθανών σχεδίων ανέγερσης σταθμού επεξεργασίας πυρηνικών καυσίμων.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Ειδικοί του αυστραλιανού υπουργείου Αμυνας που ανέλυσαν τα στοιχεία της πτήσης MH370 των «Μαλαισιανών Αερογραμμών», ανακοίνωσαν χτες ότι το «Boeing 777», που χάθηκε από τα ραντάρ το Μάρτη του 2014 με περίπου 200 επιβαίνοντες, έχασε ύψος με μεγάλη ταχύτητα πριν την πτώση του στον Ινδικό Ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αυστραλίας. Τα νέα στοιχεία αμφισβητούν προηγούμενες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το αεροσκάφος είχε ομαλή κάθοδο, πριν συντριβεί στην επιφάνεια του ωκεανού.

ΟΣΤΙΝ.-- Στον ιό «Ζίκα», που μεταδίδεται στον άνθρωπο από το κουνούπι «Τίγρης» απέδωσαν χτες οι υγειονομικές αρχές στο Χιούστον του Τέξας τον πρόσφατο θάνατο βρέφους, του οποίου η μητέρα είχε ταξιδέψει προ μηνών στη Λατινική Αμερική, ενώ ήταν έγκυος.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Εκρηξη σε εργοστάσιο της νότιας ιρανικής πόλης Σιράζ είχε χτες ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον ενός εργάτη και τον τραυματισμό άλλων πέντε. Τα αίτια της έκρηξης δεν έγιναν άμεσα γνωστά.

ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Δάνειο ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση της Κίνας ζήτησε χτες το Νότιο Σουδάν για την ανάπτυξη έργων γεώτρησης πετρελαίου στην πολιτεία Γιούνιτι και έργα οδοποιίας οδικής σύνδεσης της πρωτεύουσας Τζούμπα και της πόλης Γουάου. Το αίτημα υπέβαλε ο Νοτιοσουδανός υπουργός Εξωτερικών Ντενγκ Αλορ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ