Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» στην Αναστασία Γεροφωκά

Κηδεύτηκε, χτες, στην Κατερίνη, η αγωνίστρια Αναστασία Γεροφωκά. Σε ηλικία 52 χρόνων «έχασε» τη σκληρή μάχη που έδινε παλικαρίσια για τη ζωή τον τελευταίο μήνα. Η κηδεία της έγινε στον Αγιο Χαράλαμπο, στο Σ. Σταθμό Κατερίνης και η ταφή της στον τόπο καταγωγής της, την Καλλιθέα Ελασσόνας. Πλήθος συγγενών, φίλων, συναδέλφων, συναγωνιστών και συντρόφων της, συγκλονισμένων από τον αδόκητο χαμό, είπαν το τελευταίο «αντίο» στην Αναστασία.

Η Κομματική Οργάνωση Πιερίας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον σύζυγό της Νίκο Σαλπιστή και την κόρη τους Σοφία. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η συναγωνίστρια Αναστασία υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών μέχρι και τις τελευταίες ώρες της ζωής της, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Πρωτοπόρα και "πανταχού παρούσα" στους αγώνες του κλάδου και όχι μόνο, υπηρετώντας με σθένος τις αξίες, τα οράματα και το δίκιο της εργατικής τάξης, μας αφήνει κληρονομιά το παράδειγμα της αγωνιστικής στάσης ζωής. Ηταν υποψήφια στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για την Τοπική Διοίκηση επί σειρά ετών.

Η ακτινοβολία της προσωπικότητάς της και η μαχητικότητά της αγκάλιαζαν πλατύτερες λαϊκές μάζες, μικρούς και μεγάλους. Η παρουσία της συναγωνίστριας θα είναι δίπλα μας, στα συλλαλητήρια, στις απεργίες, στους αγώνες που έρχονται, στην πάλη για μια άλλη Παιδεία, σε μια άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο». Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας, η ΕΛΜΕ Πιερίας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας, η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ