Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Το ίδιο δημαγωγικό τροπάρι για τις γερμανικές οφειλές

Να «ψαρέψει σε θολά νερά» επιχείρησε ο πρωθυπουργός κατά την παρουσία του στο μαρτυρικό Κομμένο της Αρτας, υποστηρίζοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις, όταν έχει κάνει απολύτως σαφές το προηγούμενο διάστημα ότι σκοπεύει να στείλει στις ελληνικές καλένδες το λαϊκό αίτημα για την απόδοση των γερμανικών οφειλών.

Αυτό φάνηκε τόσο κατά την παρουσία της έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, πριν λίγες μέρες, όσο κι απ' την κωλυσιεργία της κυβέρνησης να απαντήσει στο ερώτημα της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για το αν προτίθεται να προβεί σε τέτοια διεκδίκηση, ερώτημα που προέκυψε μετά από σχετική αναφορά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Παρ' όλα αυτά, ο Αλ. Τσίπρας κατέφυγε στα προσφιλή του «θα», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που γίνονται στο Κομμένο Αρτας για τους 317 Ελληνες που σφαγιάστηκαν από τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα τη 16η Αυγούστου του 1943. Οπως είπε, «η Ελληνική Δημοκρατία θα πράξει ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό πρωτίστως και αν χρειαστεί και σε νομικό επίπεδο, προκειμένου να εκπληρωθεί αυτό το ιστορικό χρέος».

Κάλεσε, μάλιστα, σε συνεννόηση την κυβέρνηση της Γερμανίας, λέγοντας ότι «είναι πλέον καιρός και η γερμανική κυβέρνηση, σε κλίμα συνεννόησης και καλής πίστης, να αναγνωρίσει ότι το θέμα είναι ανοικτό και επιτέλους να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης», ενώ για να κρύψει τη μέχρι τώρα απραξία της κυβέρνησης, ισχυρίστηκε πως «για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, η χώρα μας για πρώτη φορά έχει συγκροτημένη εθνική στρατηγική».

Θυμίζουμε ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις γερμανικές οφειλές, Εύη Καρακώστα, είχε δηλώσει στην παρουσίαση της σχετικής έκθεσης: «Εμείς δεν διεκδικούμε χρήματα, αλλά την ηθική αναγνώριση ενάντια στο φασισμό και την ίδια τη Γερμανία»! Κάτι που είχε αναφέρει, άλλωστε, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, πέρσι, στη συνάντησή του με την Α. Μέρκελ στη Γερμανία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ