Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Φονικές επιδρομές Σαουδαράβων σε σχολείο και νοσοκομείο

ΣΑΝΑΑ.--

Σχολεία και νοσοκομεία στοχοποιούν τα βομβαρδιστικά της Σαουδικής Αραβίας κατά την επανέναρξη των φονικών επιδρομών στην Υεμένη, μετά την πρόσφατη κατάρρευση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στο Κουβέιτ.

Το Σάββατο, μαχητικά της Σαουδικής Αραβίας βομβάρδισαν σχολείο στην περιοχή Χεϊντάν στη βορειοδυτική επαρχία Σάαντα σκοτώνοντας επιτόπου 10 μαθητές και τραυματίζοντας άλλους 28. Ενα 48ωρο αργότερα, βομβαρδιστικά της Σ. Αραβίας χτύπησαν νοσοκομείο των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στην πόλη Αμπς της Υεμένης σκοτώνοντας 11 ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές και τραυματίζοντας άλλους 19.

Εκπρόσωπος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» κατήγγειλε τους Σαουδάραβες πως χτύπησαν σκόπιμα το νοσοκομείο, σημειώνοντας ότι είχαν δώσει τις ακριβείς συντεταγμένες εγκαίρως στις σαουδαραβικές αρχές για να αποφευχθεί ο βομβαρδισμός του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο εκπρόσωπος της σαουδαραβικής συμμαχίας δικαιολόγησε τις εγκληματικές επιδρομές, κατηγορώντας, ως συνήθως, τους ενόπλους σιίτες Χούτι πως κρύβουν τις δυνάμεις τους σε «νοσοκομεία και σχολεία»...

Υποκριτική «ανησυχία» για τους βομβαρδισμούς αμάχων εξέφρασαν ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, και εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τον τελευταίο να διαψεύδει ότι ενδέχεται οι ΗΠΑ να αποχωρήσουν ή να εξασθενίσουν τη συμμετοχή τους στις ιμπεριαλιστικές επιδρομές της Σ. Αραβίας στην Υεμένη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ