Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ «RAXEVSKY»
Επτά μήνες έχει να μπει μισθός στα σπίτια τους

Απλήρωτοι για πάνω από επτά μήνες δουλεύουν 150 εργαζόμενοι και εργαζόμενες στα καταστήματα της εταιρείας «Raxevsky» σε όλη την Ελλάδα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων. Στα Γιάννενα, οι δύο εργαζόμενες του τοπικού καταστήματος βρίσκονται από το Μάρτη σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Η εταιρεία έχει αιτηθεί την υπαγωγή της στο άρθρο 106Β του πτωχευτικού κώδικα, αίτηση που θα εκδικαστεί τον προσεχή Οκτώβρη.

Με βάση όσα ισχυρίστηκαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας και ο ίδιος ο πρόεδρός της σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, τα χρέη της επιχείρησης σε τράπεζες, προμηθευτές, Δημόσιο, ενοικιαστές και εργαζόμενους ανέρχονται σε 28 εκατ. ευρώ, ενώ οι οφειλές στους εργαζόμενους αντιστοιχούν σε 700.000 ευρώ.

Αποκαλυπτική για τη στάση της εργοδοσίας ήταν η απάντηση στο αίτημα των εργαζομένων να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Οπως επισημαίνει το Σωματείο, ο πρόεδρος της εταιρείας δήλωσε ότι δεν μπορεί να καταβάλει τα δεδουλευμένα των δύο εργαζομένων (12.000 ευρώ συνολικά), όχι γιατί δεν τα έχει, αλλά γιατί στην περίπτωση που τις πληρώσει τότε θα κάνουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι επίσχεση και θα αναγκαστεί να τους αποπληρώσει. «Ισονομία είναι να μην πληρωθεί κανείς» (!) δήλωσε ευθαρσώς, χωρίς να δοθεί καμία απάντηση στην προκλητική του στάση από τους εκπροσώπους του υπουργείου.

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους στα καταστήματα της επιχείρησης να μη μείνουν με σταυρωμένα χέρια, αλλά να διεκδικήσουν τις θέσεις εργασίας τους και τα δεδουλευμένα μέχρι το τελευταίο ευρώ που τους οφείλει η εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ