Τρίτη 30 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με αφορμή τη ΔΕΘ

Στις 10/9 η μεγάλη διαδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους (6 μ.μ.) και μια μέρα πριν στην Ομόνοια, στις 7 μ.μ.

Κάλεσμα σε εργαζόμενους και σωματεία απευθύνει το ΠΑΜΕ, να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει μαζί με τους άλλους φορείς της κοινωνικής συμμαχίας με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Μια μέρα πριν, την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ οργανώνει διαδήλωση στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια.

Στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι μόνο να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων στα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, στα χαράτσια και τη φοροληστεία του λαού, αλλά και να βρεθεί στο επίκεντρο της πάλης το αίτημα για ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης, κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων, η δημιουργία των προϋποθέσεων για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Ο αγώνας μ' αυτά τα αιτήματα και τον προσανατολισμό χρειάζεται να καθορίσει σήμερα και τη μάχη για τις Συμβάσεις, μέτωπο που αναδεικνύουν σταθερά οι ταξικές δυνάμεις, καλώντας όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε αγώνα με τα αιτήματα που προβάλλουν στο κοινό κείμενο - κάλεσμα Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Παράλληλα, συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών από εργατικά σωματεία κάτω από το σχέδιο νόμου που συντάχθηκε με πρωτοβουλία συνδικαλιστικών οργανώσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις και την κατάργηση αντεργατικών νόμων.

Θυμίζουμε ότι τις μέρες πριν από το συλλαλητήριο, εκτός από περιοδείες, εξορμήσεις και τη συνέντευξη Τύπου των φορέων της κοινωνικής συμμαχίας, που θα γίνει την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, προγραμματίζονται επίσης: Συναυλία για τους ανέργους, την Πέμπτη 1/9, στη συμβολή Αριστοτέλους με Τσιμισκή. Τη Δευτέρα 5/9, στις 10 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας για τους ανέργους, στον ΟΑΕΔ της Δωδεκανήσου. Την Τετάρτη 7/9, στις 10 π.μ., κινητοποίηση στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Επίσης, την Πέμπτη 1/9, σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα στηρίξουν έμπρακτα την 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για εκείνη τη μέρα οι εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» και τη συγκέντρωση που διοργανώνουν έξω από το κατάστημα της επιχείρησης στην οδό Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 2.30 μ.μ. μπροστά από το Τεχνικό Επιμελητήριο (χώρος Λαϊκής της Τετάρτης). Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο ΕΚΛ και στα σωματεία. Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο οργανώνει σύσκεψη με τα ΔΣ Σωματείων, Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και ΕΒΕ, την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του ΕΚΛ.

Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, η σύσκεψη «θέλουμε να γίνει αφετηρία για ένταση της δράσης από κάθε σωματείο, σε κάθε κλάδο, χώρο δουλειάς, συνοικία, διεκδικώντας μέτρα κατά της ανεργίας και προστασίας του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος, που θα κορυφωθεί με πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα, στις αρχές Νοέμβρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ