Τρίτη 30 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα η εκδήλωση αλληλεγγύης στα Γιάννενα

Οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, το οποίο απευθύνει ταυτόχρονα κάλεσμα αγώνα σε ανέργους και ανασφάλιστους

Κάλεσμα να πάρουν μέρος στην εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργανώνει σήμερα Τρίτη, στις 9 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης, απευθύνει στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τη νεολαία, η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ. «Το δημοτικό γλέντι που διοργανώνουμε για 4η συνεχόμενη χρονιά είναι ένα έμπρακτο βήμα στην ταξική αλληλεγγύη», τονίζει η Γραμματεία Ιωαννίνων.

Οπως εξηγεί, στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει μια ευκαιρία για διασκέδαση στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, αλλά και να συμβάλει στη συγκέντρωση των απαραίτητων εσόδων για τη λειτουργία των «λαϊκών φροντιστηρίων» για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, για τους πρόσφυγες που ζουν στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες, για τον πρώτο εργατικό αθλητικό σύλλογο στο Νομό, τον Μαχητή Ιωαννίνων, και συνολικά για την υποστήριξη της δράσης των σωματείων.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση διοργανώνεται παρά την προσπάθεια της δημοτικής αρχής της πόλης, που προσπάθησε να βάλει εμπόδια στην πραγματοποίησή της, απορρίπτοντας το αίτημα για παραχώρηση της πλατείας.

Παράλληλα, με αφορμή και τη σημερινή εκδήλωση αλληλεγγύης, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί τους ανέργους και τους ανασφάλιστους να οργανωθούν στα συνδικάτα και να παλέψουν με όλους τους συναδέλφους τους για άμεσα μέτρα ανακούφισης. Στο κάλεσμά του επισημαίνει ότι «οι 10.000 ανασφάλιστοι της πόλης μας είναι άνεργοι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, όσο χαμηλά κι αν το βάζει κάθε φορά η κυβέρνηση και η ΕΕ. Από αυτούς η κυβέρνηση ζητά να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, η ΔΕΗ απειλεί να τους κόψει το ρεύμα, τα δικά τους παιδιά ξεκινούν σε λίγο το σχολείο χωρίς να εξασφαλίζονται ούτε τα απαραίτητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ