Τρίτη 30 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καταγγελία για την καθαριότητα στο Δήμο Θεσσαλονίκης

«Να σταματήσει η απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης» απαιτεί η παράταξη της ΔΑΣ στο σωματείο των εργαζομένων, καταγγέλλοντας ότι «τον τελευταίο μήνα, στην υπηρεσία καθαριότητας δεν δίνονται νέες σκούπες στους εργάτες καθαριότητας που πραγματοποιούν το σάρωμα των δρόμων». Προσθέτει, επίσης, ότι «το πρόβλημα αυτό έρχεται να προστεθεί στην έλλειψη, εδώ και οκτώ μήνες, σε σακούλες που χρησιμοποιούνται για τα καλάθια απορριμμάτων και άλλες εργασίες, με συνέπεια οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να ταλαιπωρούνται» και επισημαίνει ότι «η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους να αγοράζουν εργαλεία και υλικά που είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους».

«Το πρόβλημα με την έλλειψη εργαλείων και υλικών δεν υπάρχει μόνο στην υπηρεσία καθαριότητας. Οι καθαρίστριες εσωτερικών χώρων δεν έχουν καθαριστικά, στο μηχανουργείο δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και εργαλεία, το ηλεκτρολογικό δεν έχει καλώδια και λάμπες, στο αρχιτεκτονικό και την οδοποιία δεν έχουν υλικά, στην οδοσήμανση δεν υπάρχουν χρώματα για τις διαγραμμίσεις των δρόμων κ.ά.», αναφέρει η ΔΑΣ και σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης σημειώνει: «Η παραπάνω πρακτική αποτελεί συνειδητή πολιτική (...) διάλυσης και απαξίωσης των υπηρεσιών και των εργαζομένων, με τις ιδιωτικές εταιρείες να θησαυρίζουν και το λαό της πόλης να χρυσοπληρώνει και να χαρατσώνεται».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους: Να απαιτήσουν να δοθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και Μέσα Ατομικής Προστασίας για τη δουλειά μας. Να αγωνιστούν να φύγουν οι ιδιωτικές εταιρείες από τις υπηρεσίες του Δήμου. Να παλέψουν για μόνιμη - σταθερή δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ