Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στον «Καρυπίδη»

Από παλιότερη κινητοποίηση στην «Καρυπίδης»
Από παλιότερη κινητοποίηση στην «Καρυπίδης»
Κλιμάκωση του αγώνα με απεργία, αύριο Πέμπτη, συγκέντρωση στις 9 π.μ. μπροστά από το κατάστημα στην Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»). Σταθερά και έμπρακτα στο πλευρό τους έχουν σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και άλλους φορείς του κινήματος.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα 7-8 μηνών και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Αποφάσισαν το επόμενο βήμα κλιμάκωσης να είναι το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 10 Σεπτέμβρη, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ. Με ανακοίνωσή του, το Πανελλαδικό Επιχειρησιακό Σωματείο αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες του υπουργείο Εργασίας, που τόσο καιρό, με τις προσπάθειες «συμφιλίωσης», έδινε το χρόνο στην εταιρεία να υλοποιήσει τα σχέδιά της.

Οπως αναφέρει, «η εργοδοσία, στη συμφωνία που κατέθεσε στο δικαστήριο (στις 15 Ιούνη) δεσμευόταν για την εξόφληση των δεδουλευμένων μέχρι τέλος Αυγούστου. Και ενώ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την καταβολή του Γενάρη, με περίσσιο θράσος κατέθεσε αιτήματα ανακοπής, για να μην μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Παρ' όλα αυτά, ο κ. Καρυπίδης βρήκε τα χρήματα 1.200.000 για να "επενδύσει" στην ΠΑΕ "Αρης". Αδειάζει τα καταστήματα από τα εμπορεύματα, "διαπραγματεύεται" την τύχη 1.400 εργαζομένων προς όφελός της. Αυτό το διάστημα, για να "εμποδίσει" και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να μπουν στην επίσχεση εργασίας, πληρώνει έναντι μισθού Φεβρουαρίου σε ορισμένους εργαζόμενους και φυσικά όχι σε όσους βρίσκονται σε επίσχεση».

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους που ακόμη δεν έκαναν το βήμα, να παλέψουν συσπειρωμένοι στη συνδικαλιστική τους οργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ