Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σήμερα η στάση εργασίας στον «Ευαγγελισμό»

Σε στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στα Επείγοντα προχωρούν οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», σήμερα Τετάρτη, μετά από κάλεσμα του σωματείου τους. Διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων στους εργολαβικούς εργάτες, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων, άμεση χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οπως σημειώνει το σωματείο, οι εργαζόμενοι σε καθαριότητα, εστίαση και φύλαξη (περίπου 450) είναι απλήρωτοι 3 μήνες, παρότι δουλεύουν ασταμάτητα. Οι συμβάσεις του νοσοκομείου με τους εργολάβους έχουν λήξει εδώ και μήνες, με το υπουργείο Υγείας να μην κάνει τίποτα ώστε να καλυφθεί νομοθετικά αυτό το μεταβατικό διάστημα, ώστε κανείς εργαζόμενος να μη μείνει απλήρωτος, όπως ζητά επίμονα το σωματείο. «Το υπουργείο εμπαίζει τους εργαζόμενους και τους εκθέτει στον ορατό πλέον κίνδυνο να χαθούν τα δεδουλευμένα. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε», τονίζει το σωματείο. Παράλληλα, η Διοίκηση σιωπηρά ανέχεται τους εργολάβους που συνεχίζουν ν' αλωνίζουν στο χώρο, να κερδοσκοπούν και να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους. Το σωματείο διεκδικεί να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργολαβικοί εργάτες.

Παράλληλα, η έλλειψη προσωπικού έχει βαρέσει «κόκκινο». Ενδεικτικά, οι αποχωρήσεις ξεπερνάνε κατά 65 τις όποιες προσλήψεις λέει το υπουργείο ότι θα ...κάνει. Μόνο για τα 8 νέα χειρουργεία απαιτούνται 84 νέες προσλήψεις νοσηλευτών, ενώ δύο έτοιμες χειρουργικές αίθουσες δεν λειτούργησαν, λόγω έλλειψης προσωπικού. Τέλος, βρισκόμαστε στον 8ο μήνα κι έχει σχεδόν εξαντληθεί ο ετήσιος προϋπολογισμός του νοσοκομείου και το σωματείο σημειώνει τον κίνδυνο να προκύψει έλλειψη φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, «φαινόμενο που ζούμε έντονα τα τελευταία χρόνια, ειδικά τους τελευταίους μήνες του έτους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ