Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο στόχαστρο της εργοδοσίας η συνδικαλιστική δράση

Νέα κρούσματα στους Ναυτεργάτες της Καβάλας και στους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους της Αθήνας

Τη «Ναυτιλιακή Εταιρεία Καβάλας», του πλοιοκτήτη Γ. Μητσόπουλου, καταγγέλλουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, επειδή «προχώρησε προκλητικά σε αγωγή αποζημίωσης κατά τριών μελών της διοίκησης του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας», στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας - Θάσου, ενώ έχει οδηγήσει επανειλημμένα στα δικαστήρια τη διοίκηση και μέλη του σωματείου, καθώς και εργαζόμενους που συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν τα σωματεία, η ναυτιλιακή εταιρεία, με την αγωγή που κατάθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας στις 12 Αυγούστου 2016, ζητάει από τα τρία μέλη της διοίκησης το ποσό των 117.814,64 ευρώ, για τη συμμετοχή του ναυτεργατικού σωματείου στην 6ήμερη απεργία από 17/10 έως 22/10/2011.

«Αυτή η μεθόδευση έρχεται να προστεθεί στο πογκρόμ ποινικών διώξεων που έχει εξαπολυθεί ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, τις δυνάμεις που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ, που με την τρομοκρατία προωθούν την ανταγωνιστικότητα, οικοδομούν εργασιακά γκέτο με εργαζόμενους, χωρίς ΣΣΕ και κοινωνικοασφαλιστική προστασία» καταγγέλλουν τα σωματεία.

Επισημαίνουν, επίσης, ότι η εξέλιξη αυτή «συνδέεται με τις νέες εργασιακές ανατροπές και το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, που επιδιώκουν να επιβάλουν "σιγή νεκροταφείου" σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του πρέπει να καταδικάσει και να απαντήσει σε αυτές τις μεθόδους της βίας, της τρομοκρατίας, σε βάρος των εργαζομένων με οργάνωση - ενότητα - αγώνα, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου».

Επίσης, την παράνομη και εκδικητική απόλυση εργαζόμενου, εκλεγμένου στο Διοικητικό του Συμβουλίου, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία στην επιχείρηση «AP SUPPLIES & MEDIA» απέλυσε τη Δευτέρα τον Δημήτρη Κερασιώτη, μέλος του ΔΣ του σωματείου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του σωματείου με τον εργοδότη, ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι ο συνδικαλιστής δούλεψε «μόνο τις 3 από τις 4 υπερωρίες που του ζητήθηκαν», πράγμα που «τον καθιστά μη παραγωγικό». Στην πραγματικότητα, ο εργαζόμενος βρέθηκε στο στόχαστρο για τη συμμετοχή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις, τη δράση του και την εκλογή του στο ΔΣ του σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ