Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ»
Πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των απλήρωτων εργαζομένων

Με παρεμβάσεις για την προστασία των εργαζομένων στο «Μαρινόπουλο» συνεχίζουν τη δράση τους οι Επιτροπές Αγώνα, που έχουν συγκροτηθεί σε μια σειρά καταστήματα της εταιρείας στην Αττική. Παράλληλα, ζητούν να συγκληθεί Γενική Συνέλευση, αφού, όπως τονίζουν, δεν χωράει εφησυχασμός και αναμονή απέναντι στο σχέδιο «διάσωσης» της επιχείρησης, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος για απολύσεις και μειώσεις μισθών. Το αίτημά τους το έχουν ήδη κάνει γνωστό στη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου.

Οι εργαζόμενοι πληρώνονται σε δόσεις και με καθυστέρηση το μισθό τους, γεγονός που τους φέρνει αντιμέτωπους με σοβαρά προβλήματα. Χτες, αντιπροσωπεία των Επιτροπών και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας βρέθηκε στα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου, διεκδικώντας να μη γίνει καμία διακοπή της ηλεκτροδότησης στα σπίτια των εργαζομένων, αλλά και να «παγώσουν» οι οφειλές τους για όσο διάστημα παραμένουν απλήρωτοι.

Στη συνάντηση που είχαν με εκπρόσωπο της ΔΕΗ, επισήμαναν πως η «λύση» των 36 δόσεων για τη ρύθμιση των οφειλών, στην οποία παραπέμπει η ΔΕΗ, δεν βοηθά τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι και δεν γνωρίζουν πότε θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους. Ωστόσο, η απάντηση που πήραν ήταν πως δεν μπορεί να γίνει κάτι, γιατί «η ΔΕΗ είναι στο κόκκινο», ενώ παράλληλα έμαθαν πως ο εργοδότης τους έχει οφειλές που φτάνουν τα 35 εκατ. ευρώ. Παρ' όλα αυτά, είναι τα δικά τους σπίτια που κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς ρεύμα για χρέη - ψίχουλα, μπροστά στα «φέσια» των επιχειρηματιών.

Το μεσημέρι, αντιπροσωπεία των εργαζομένων από τις Επιτροπές Αγώνα βρέθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διεκδικώντας να μη γίνει καμία διακοπή της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης στα σπίτια των εργαζομένων. Παρά το γεγονός ότι είχε οριστεί συνάντηση, κανένας αρμόδιος δεν βρέθηκε να τους δεχτεί. Την Παρασκευή, οι Επιτροπές Αγώνα έχουν προγραμματίσει παρεμβάσεις, στις 10 π.μ., στα γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15) και στις 12 μ. στο υπουργείο Μεταφορών (Αναστάσεως 2, Χολαργός), με αίτημα τη δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ