Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΑΣΕ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Υπουργικές συνάξεις με αντικείμενο ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Με κύρια θέματα την «ευρωπαϊκή ασφάλεια», την «κατάσταση στην Ουκρανία», τον «έλεγχο των εξοπλισμών» και τη μετανάστευση, ζητήματα δηλαδή άμεσα συνδεδεμένα με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη στο Πότσνταμ της Γερμανίας έκτακτη Υπουργική Σύνοδος του ΟΑΣΕ.

Την ελληνική κυβέρνηση στη συνεδρίαση του ιμπεριαλιστικού οργανισμού θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς.

Αντίστοιχη θεματολογία περιλαμβάνει και η ημερήσια διάταξη της διήμερης άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ («Gymnich»), η οποία θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά, στις 2 και 3 Σεπτέμβρη, στην Μπρατισλάβα, επίσης με τη συμμετοχή του Ν. Κοτζιά.

Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν η κατάσταση στην Ουκρανία, η «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και η «πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης», καθώς και η υλοποίηση της «Παγκόσμιας Στρατηγικής της ΕΕ επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας».

Οι υπουργοί Εξωτερικών της λυκοσυμμαχίας θα έχουν, επίσης, συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Omer Celik, με θέμα τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα και προφανώς την πορεία των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, της σταθερής προσπάθειας να στηριχθεί η περαιτέρω διείσδυση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, σε ανταγωνισμό με τα αντίστοιχα ρωσικά μονοπώλια, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα έχουν συνάντηση και με τους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών της λεγόμενης «Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης» (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Μολδαβία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Γεωργία), με αντικείμενο «τις προοπτικές εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και των ανατολικών εταίρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ