Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πλούσια σε πρόγραμμα Φεστιβάλ και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Πλήθος μεγάλων φεστιβαλικών εκδηλώσεων κορυφώνουν και αυτή τη βδομάδα το ταξίδι του 42ου Φεστιβάλ σε μια σειρά από νομούς της χώρας. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις με τα προγράμματά τους έχουν ως εξής:

Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη

Καβάλα, στο πάρκο Φαλήρου. Ομιλητής: Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ. Ακόμα: Συναυλία με τους 4 Seasons, αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι της δεκαετίας του '40, συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα.

Σέρρες, στο στρατόπεδο «Παπαλουκά». Ομιλητής: Χρήστος Κυγιάκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας. Ακόμα: Βιβλιοπαρουσίαση «Πολεμώντας για τη λευτεριά», μουσικό αφιέρωμα στα «Μακρονησιώτικα» του Γ. Ρίτσου, συναυλίες με τους «Datsoon» και τους «Εραστές της Μουσικής».

Διήμερο την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη

Χανιά, στις 7 μ.μ., στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών. Την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα, στο πρόγραμμα της Παρασκευής: Παραδοσιακοί χοροί με τους συλλόγους «Πελασγοί» και Λαογραφικός Σύλλογος, παρουσίαση μαθητικής δημιουργίας, ροκ συναυλία με τους «Inoblivion», κατασκευή μάσκας και αφήγηση διαδραστικού παραμυθιού στον Παιδότοπο, αφιέρωμα με τίτλο «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους» με τους Τ. Ψαλλιδάκη, Β. Ντοκάκη, Δ. Τσούρτο, Χ. Βασιάδη, κρητικό γλέντι με τον Ψαρογιώργη και τους Γιάννη Παπατζανή και Γιάννη Πολυχρονάκη.

Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συναυλία με νεανικό συγκρότημα, παρουσίαση ερευνητικής εργασίας από σπουδαστές του ΤΕΙ Χανίων με θέμα «Χουλιγκανισμός και οπαδισμός: Ανάγκη των φιλάθλων ή των επιχειρηματιών;», κυνήγι χαμένου θησαυρού για τον ΔΣΕ, εργαστήρια κατασκευών - ζωγραφικής, αθλητικές δραστηριότητες και κουκλοθέατρο στον Παιδότοπο, αφιέρωμα με τίτλο «70 χρόνια ΔΣΕ. Η δράση του στην Κρήτη», hip hop συναυλία και break dance, συναυλίες με τους «Hide'n' seek», «Sbaraquack».

Σάββατο 10 Σεπτέμβρη

Κομοτηνή, στην Παλαιά Νομική. Ομιλητής: Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Ακόμα: Συναυλία με τον Baris Tukenis, μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στα 80 χρόνια από το Μάη του '36, συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Μανώλη Φάμελλο.

Αλεξανδρούπολη, στις 7.30 μ.μ., στο Πάρκο Ακαδημίας. Ομιλητής: Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Αθλητική επίδειξη kick boxing από το Γυμναστικό Σύλλογο «Απόλλων» Αλεξανδρούπολης, μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα για την προσφυγιά και τη μετανάστευση, συναυλία με τα «Αποτυπώματα», παραδοσιακό γλέντι από την ορχήστρα του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης», παρουσίαση Συλλογικής Εργασίας με θέμα «Οι αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολείων της πόλης μας» και συζήτηση για μαθητές με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα», αφιέρωμα σε κομμουνιστές λογοτέχνες και εργασία για την Ερευνα στον τομέα της υγείας στον καπιταλισμό από φοιτητές, αφιέρωμα με τίτλο «Ανάπτυξη για ποιον - το παράδειγμα του κλάδου του τουρισμού», παιδότοπος, βιβλιοπωλείο, ταβέρνα και μπαρ.

Καρδίτσα, στις 8 μ.μ., στο Παυσίλυπο. Ομιλητής: Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. Ακόμα: Αφιέρωμα σε μελοποιημένα έργα κομμουνιστών ποιητών, μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στις εξόριστες του Τρίκερι, λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι με τους «Λάληδες», βιβλιοπωλείο, παιδότοπος και ταβέρνα.

Τρίκαλα, στις 8.15 μ.μ. στο Πάρκο Ματσόπουλου. Ομιλητής: Γιώργος Λαμπρούλης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και βουλευτής του ΚΚΕ. Ακόμα: Μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα από μαθητικό συγκρότημα ενάντια στον πόλεμο, συναυλία με τον Στέλιο Μαγαλιό και τους Sober on Tuxedos, λαϊκό παραδοσιακό γλέντι, έκθεση αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, βιβλιοπωλείο, ταβέρνα, μπαρ, μαθητικό, φοιτητικό και εργατικό στέκι, παιδότοπος με εργαστήρι πειραμάτων φυσικής και χημείας, παράσταση Καραγκιόζη από τον Κοσμά Παναγιώκα και ζωντάνεμα του παραμυθιού «Η Λιχουδοχώρα».

Αγρίνιο, στις 8 μ.μ., στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο. Ομιλητής: Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Μουσικό αφιέρωμα στον Μπρεχτ με αφορμή τα 60 χρόνια από το θάνατό του με τίτλο «Οι σεισμοί που μέλλονται να 'ρθουν», συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα, συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση, έκθεση αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, βιβλιοπωλείο, σκάκι, πινγκ-πονγκ, παιδότοπος.

Λαμία, στις 7 μ.μ., στο πάρκο Τσαλτάκη. Ομιλητής: Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ. Ακόμα: Θεατρικό δρώμενο για τους μετανάστες από ομάδα παιδιών της ΚΝΕ, χαιρετισμός από τον Φοίβο Ιακωβίδη, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας και Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Φθιώτιδας της ΚΝΕ, συζητήσεις για μαθητές με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα» και για φοιτητές με θέμα «Το νέο σχέδιο ΑΘΗΝΑ - τι θα γίνει τελικά με το ΤΕΙ», αφιέρωμα στην προσφυγιά μέσα από το σμυρναίικο τραγούδι με συμμετοχή του χορευτικού της Ενωσης Μικρασιατών Λαμίας «Ο Αγιος Χρυσόστομος Σμύρνης», λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα του Χρήστου Ανωγειανάκη. Στο χώρο θα λειτουργούν βιβλιοπωλείο, παιδότοπος και δύο εκθέσεις με θέματα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μέσα από φωτιά και σίδερο για τα δίκια της εργατικής τάξης» και «Οι πόλεμοι των ΝΑΤΟ - ΕΕ ξερίζωσαν τους λαούς από τις πατρίδες τους».

Λιβαδειά, στο Ζάππειο. Ομιλητής: Θανάσης Παππάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ. Ακόμα: Χαιρετισμός από τον Αναστάση Ευταξία, στέλεχος της ΚΝΕ, βιντεοπροβολή «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ», θεατρικό από μαθητές με θέμα το νέο σχολείο, λαϊκό γλέντι, έκθεση σκίτσου - γελοιογραφίας με θέμα την Παιδεία και το σχολείο, βιβλιοπωλείο.

Πύργος, στο πάρκο Κούβελου. Ομιλήτρια: Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακόμα: Λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη, συναυλία με νεανικά συγκροτήματα, επίδειξη πολεμικών τεχνών, επίδειξη χορού από πολιτιστικές ομάδες, μουσικό αφιέρωμα στον «Επιτάφιο» του Γ. Ρίτσου, έκθεση αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, βιβλιοπωλείο, σκάκι, παιδότοπος.

Τρίπολη, στην πλατεία Πετρινού. Ομιλητής: Νίκος Λάπας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακόμα: Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, συναυλία με τους Black Body Radiation, επίδειξη τοξοβολίας και επίδειξη μαχητικών αθλημάτων.

Αργος, στον πεζόδρομο Δικαστηρίων. Ομιλητής: Νίκος Κουτουμάνος, Γραμματέας Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Ακόμα: Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, λαϊκό γλέντι με τοπικό συγκρότημα, περίπτερο του ΚΕΘΕΑ, τουρνουά πινγκ - πονγκ.

Κόρινθος, στην Παραλία - Φλοίσβος. Ομιλητής: Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, γλέντι με λαϊκό - ρεμπέτικο σχήμα, τουρνουά πινγκ - πονγκ.

Πύλος, προφεστιβαλική εκδήλωση στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, με προβολή βίντεο για τους πρόσφυγες παραγωγής της Οργάνωσης Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ, συζήτηση με θέμα «Το σχολείο και η κοινωνία που έχουμε ανάγκη», συναυλία με τα «Μαύρα Κύματα».

Καρλόβασι Σάμου, στις 7 μ.μ., στην Πορφυριάδα Σχολή. Ομιλητής: Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ. Ακόμα: Συζήτηση με θέμα «Μετά το πτυχίο τι;» με τον Νίκο Παπαλεξίου, καθηγητή στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δραματοποιημένο αφιέρωμα με τίτλο «Οι αλύγιστες της ταξικής πάλης στο Δημοκρατικό Στρατό Σάμου στις φυλακές και εξορίες», χαιρετισμός εκ μέρους του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ, μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια για την προσφυγιά και τη μετανάστευση, βιβλιοπωλείο, μπαρ.

Κυριακή 11 Σεπτέμβρη

Ζάκυνθος, στην πλατεία Σολωμού. Ομιλητής: Θανάσης Σγούρος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακόμα: Μουσικό αφιέρωμα στον «Επιτάφιο» του Γ. Ρίτσου, συναυλία με νεανικά συγκροτήματα, λαϊκό γλέντι, βιβλιοπωλείο, σκάκι, παιδότοπος.

Κέρκυρα, στην Ανω Πλατεία. Ομιλήτρια: Ζωή Χαχάμη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακόμα: Μαθητική συναυλία με τους «Out of Nowhere», θεατρική παράσταση με τίτλο «Απόψε επενδύουμε», συναυλία με τους «Imam Baildi», λαϊκό γλέντι. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ και τη συμβολή Κερκυραίων αγωνιστών σε αυτόν, επίδειξη αστρονομίας στο Μαθητικό Στέκι, αγώνες σκακιού και άλλες αθλητικές δραστηριότητες, παιδότοπος, βιβλιοπωλείο, ταβέρνα, κοκτέιλ μπαρ. Επίσης, εικαστική έκθεση 12 Κερκυραίων καλλιτεχνών με 20 έργα ζωγραφικής και χαρακτικής. Οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος είναι: Αγάθος Σπύρος, Αναλύτης Δημήτρης, Κατσαρός Βασίλης, Κεφαλληνός Γιώργος, Λάσκο Λαρίσα, Μανέτα Νατάσα, Μέτη Αγγελική, Μισφούτ Ρόζα, Μοναστηριώτη Γεωργία, Μουζακίτη Ελισάβετ, Πηγής Νίκος, Σουέρεφ Ελενα.

Ρέθυμνο, στην πλατεία Μικρασιατών. Ομιλητής: Γιάννης Χριστοφοράκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ. Ακόμα: Συναυλίες από τα συγκροτήματα «Αποσπερίτης», «ΑΛΜΑ» και κρητικό γλέντι με τους Παπατζανή Γιάννη, Σιδέρη Δημήτρη, Καρούσο Φάνη, Φραγκάκη Αντώνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ