Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Με ελλείψεις ξεκινούν τα σχολεία

MotionTeam

Εικόνα ελλείψεων εμφανίζουν τα σχολεία, λίγες μέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων, μαρτυρώντας την ανάγκη μόνιμων διορισμών, ενώ χτες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι ξεκινά τις προσλήψεις αναπληρωτών με 3.750 στις ειδικότητες των δασκάλων και νηπιαγωγών.

Από αυτές, περίπου 2.400 αφορούν τους δασκάλους και 1.350 τους νηπιαγωγούς. Οπως ενημερώνει το υπουργείο για τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών Καλλιτεχνικών (ΠΕ08), Μουσικής (ΠΕ16.01), Δραματικής Τέχνης (ΠΕ18.41), θεατρολόγων (ΠΕ32) καθώς και τις ειδικότητες ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί), οι προσλήψεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, καθώς το ΑΣΕΠ δεν έχει αποστείλει ακόμα τους κυρωμένους πίνακες ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Παιδείας, υπάρχουν πιστώσεις για την πρόσληψη 20.800 αναπληρωτών, ενώ σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, οι ελλείψεις φτάνουν τις 26.000. Αντί για μόνιμους διορισμούς, τους οποίους τώρα η κυβέρνηση παραπέμπει για το Σεπτέμβρη του 2017 και αφού θεσμοθετηθεί νέο σύστημα διορισμών, το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την κάλυψη αναγκών με ελαστικά εργαζόμενους και επιχειρεί να δείξει πως όχι μόνο δε λείπουν, αλλά και περισσεύουν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία, μέσα από μία σειρά ρυθμίσεις που αφορούν τα Ολοήμερα Σχολεία, τα ΕΠΑΛ, το πρόγραμμα του Γυμνασίου, την Ειδική Αγωγή.

«Δεν θα φορτώνουμε προγράμματα δήθεν για να μαζεύουμε κόσμο, να κάνουμε προσλήψεις εις βάρος της μόρφωσης και εις βάρος της ψυχικής ηρεμίας των παιδιών», έχει ήδη ξεκαθαρίσει πριν λίγες μέρες ο υπουργός Παιδείας από το βήμα της Βουλής υπερασπιζόμενος τα μέτρα, ενώ στις παραπάνω δηλώσεις είχε απαντήσει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων, ρωτώντας αν είναι «σε βάρος των μαθητών»: Να έχουν όλα τα παιδιά Δάσκαλο και Νηπιαγωγό, Ειδικό Εκπαιδευτικό, Γυμναστή, Μουσικό, Εικαστικό, Θεατρολόγο, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό, Εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης. Να υπάρχει καθηγητής Φυσικής, Χημείας, Φιλόλογος κ.ά. Να υπάρχει καθηγητής ξένης γλώσσας. Να λειτουργεί το εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής. Να υπάρχει η ειδικότητα που επιλέγουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ στο σχολείο τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ