Τρίτη 23 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λογοτεχνικές συναντήσεις

 

  • Το αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού θα φιλοξενήσει στις 2 και 3 Δεκέμβρη τη διήμερη συνάντηση του «Εργαστηρίου Βαλκάνιων Πεζογράφων» που διοργανώνεται για δεύτερη φορά από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

Η φετινή συνάντηση θα περιστραφεί γύρω από δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας έχει τίτλο «Βαλκάνια: Λογοτεχνία και Ιστορία», όπου λογοτέχνες από επτά χώρες θα ανιχνεύσουν το ρόλο που παίζει η Ιστορία στη διαμόρφωση της λογοτεχνικής πραγματικότητας των Βαλκανίων. Ο δεύτερος άξονος έχει θέμα «Βαλκάνια: Λογοτεχνία και Επικαιρότητα» , όπου θα χαρτογραφηθεί η σημερινή λογοτεχνική πραγματικότητα των Βαλκανίων σε σχέση με τις πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές συνθήκες που επικρατούν.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου στις 5/12 θα γίνει η απονομή των Βραβείων «Balkanika 99».

  • «Βιβλιομφιάστης» λεγόταν στους βυζαντινούς χρόνους ο βιβλιοδέτης, αλλά και ο περιοδικός τόμος για την Ιστορία της Ελληνικής Βιβλιοδεσίας που κυκλοφόρησε το Εργαστήριο Βιβλιοδεσίων Μπάμπη Λέγγα με τη συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Η παρουσίαση του τόμου έγινε χτες Δευτέρα 22/11 (12μμ) στη Στοά του Βιβλίου. Μίλησαν οι: Ν. Ζίας (καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης), Ν. Ξυδάκης (δημοσιογράφος), Σ. Παυλόπουλος (δρ. Ιστορίας της Τέχνης), Αγ. Τσέλικας (φιλόλογος - δημοσιογράφος).
  • O Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» προκηρύσσει Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πεζογραφίας, Ποίησης και Δοκιμίου. Τα έργα παραδίδονται στη Γραμματεία του Συλλόγου μέχρι 31/12 σε τρία αντίτυπα. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 12/1/2000.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ