Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Εξέτασε αιτήματα άρσης ασυλίας για τους Δ. Δημητριάδη και Π. Καμμένο

Τις εισαγγελικές προτάσεις για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Δημητριάδη και του υπουργού Αμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένου, εξέτασε την Πέμπτη η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οσον αφορά τον Δ. Δημητριάδη, κατηγορείται για εξύβριση με την αιτιολογία ότι καταφέρθηκε με υβριστικές εκφράσεις ενάντια σε άτομο που επιχείρησε να χαλάσει πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ ψήφισε κατά της άρσης, με το σκεπτικό ότι αυτού του είδους οι αντιπαραθέσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας, ειδικά για το βουλευτή φαίνεται καθαρά ότι ήταν σε κατάσταση άμυνας, ενώ στα όσα προέβη ο μηνυτής του βουλευτή υποκρύπτεται και πολιτική σκοπιμότητα.

Κατά της άρσης τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων ψήφισαν υπέρ της άρσης. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν ισοψηφία, καθώς 5 βουλευτές (3 του ΣΥΡΙΖΑ, 1 του ΚΚΕ και 1 των ΑΝΕΛ) ψήφισαν κατά της άρσης και 5 βουλευτές (ένας από τα υπόλοιπα κόμματα) υπέρ, οπότε το λόγο θα έχει η Ολομέλεια.

Οσον αφορά τον Π. Καμμένο, κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή είχε χαρακτηρίσει «χρυσαυγίτες» ομάδα ατόμων που τον προπηλάκισε, όταν είχε περιοδεύσει στην Κω για το θέμα του Προσφυγικού. Η πλειοψηφία της Επιτροπής αποφάσισε να προτείνει στην Ολομέλεια την απόρριψη του εισαγγελικού αιτήματος.

Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ, με βάση το ίδιο σκεπτικό που ανέπτυξε και για την υπόθεση Δημητριάδη, ψήφισε κατά της άρσης. Κατά ψήφισαν επίσης ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων. Υπέρ της άρσης ψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ