Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. ΛΕΒΕΝΤΗΣ
«Προειδοποιεί» τον Τσίπρα γιατί... «διαισθάνεται ότι θα τον χάσει»

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκαλεί το απροκάλυπτο φλερτ του με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, λίγο αφού παρέστη στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Βελλίδειο, επιχείρησε χτες ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν επιθυμεί να συγκυβερνήσει με κανέναν, παρότι λίγο μετά επανέλαβε την πρότασή του για σχηματισμό ευρείας οικουμενικής κυβέρνησης, που μπορεί να διευκολύνει την έλευση επενδύσεων. «Αν δεν φτιάξουμε μία κυβέρνηση 250 βουλευτών, επενδυτής δεν θα έρθει», δήλωσε.

«Λένε ότι θα μπω στην κυβέρνηση (...) Ο Μητσοτάκης μπορεί να μπει σε κυβέρνηση με τον Τσίπρα. Μην αμφιβάλλετε καθόλου ότι στο μέλλον, όποιο κι εάν είναι το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών, μπορεί να δούμε κυβέρνηση Μητσοτάκη - ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης μπορεί να μπει σε κυβέρνηση. Ο Λεβέντης ποτέ», ισχυρίστηκε, διαμηνύοντας ωστόσο πως αν τα συμφέροντα του κεφαλαίου το απαιτήσουν, τους βουλευτές του θα τους διαθέσει... «στην Ελλάδα»!

«Θα κάνω ό,τι αισθάνεται η ψυχή μου, ό,τι αισθάνομαι ότι είναι χρήσιμο για τη χώρα, χωρίς να φοβάμαι τα σχόλια οσωνδήποτε κακόβουλων κύκλων», ανέφερε και εξήγησε το «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας: «Ο λόγος που έχω ανοίξει έναν διάλογο με τον Τσίπρα είναι να δω μήπως ο πρωθυπουργός - επειδή έκανε μεγάλο άνοιγμα με την απλή αναλογική - μήπως μπορέσει να καταλάβει μερικά από αυτά που του λέω, όχι γιατί θέλω να μπω στην κυβέρνηση».

Ο Β. Λεβέντης κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη για «αρχομανία» και ότι ακολουθεί την αντίληψη που προϋποθέτει για την άνοδό του την καταστροφή των αντιπάλων του.

Ταυτόχρονα, έπλεξε το εγκώμιο του πρωθυπουργού, επαναλαμβάνοντας ότι «δείχνει πιο ώριμος και πιο σοβαρός» και ότι πλέον ακολουθεί «ευρωπαϊκή γραμμή», αλλά «έχει ακόμη πολλά βαρίδια μέσα στο κόμμα του». Πάντως, διαμήνυσε στον Αλ. Τσίπρα να μην αργήσει τους «αρραβώνες», καθώς, όπως είπε, «εγώ δεν έχω προτιμήσεις. Σας είπα, ο Τσίπρας μίλησε στην καρδιά μου όταν έφερε την απλή αναλογική» και «εγώ τον τίμησα, αλλά του ζήτησα του πρωθυπουργού να μην ψηφίσει νομοσχέδιο με 153. Να κάνει διαβουλεύσεις, να γίνουμε μία Βουλή πιο ώριμη, πιο υπεύθυνη. Επιστρέφει στο 153. Με χάνει. Διαισθάνομαι ότι θα με χάσει τελείως και θα γυρίσω στην πολύ σκληρή γραμμή».

Για τα της οικονομίας σχολίασε ότι «πρώτα κάνεις τις μεταρρυθμίσεις σου, πρώτα είσαι εσύ εντάξει με τις υποχρεώσεις σου και μετά ζητάς οτιδήποτε» και πρόσθεσε ότι το να ζητείται πρώτα μείωση του χρέους, χωρίς να εκπληρώνονται τα προαπαιτούμενα και να γίνονται οι μεταρρυθμίσεις, «είναι προς τα έξω εικόνα απατεωνιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ