Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρατικές ενισχύσεις για την ανάκαμψη του κεφαλαίου

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιχειρώντας να διαμορφώσει κλίμα προσέλκυσης κερδοφόρων επενδύσεων, σπεύδει να διαφημίσει τα διάφορα προγράμματα κρατικής ενίσχυσης και χρηματοδότησης των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.

Σε αυτό το φόντο, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη ΔΕΘ, επισήμανε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα διοχετευθούν στην «ιδιωτική οικονομία» ποσά ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ), εξήγησε ότι από το ποσό αυτό, τα 6,75 δισ. ευρώ θα προέλθουν από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ, τα 3,5 δισ. ευρώ αφορούν στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, ενώ τα υπόλοιπα αντιστοιχούν στον «αναπτυξιακό νόμο» και σε άλλα προγράμματα.

Μιλώντας, εξάλλου, σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, εκτίμησε πως υπάρχουν «βάσιμοι λόγοι αισιοδοξίας» για ρυθμούς ανάκαμψης από το Β' εξάμηνο του 2016, λέγοντας ότι η η οικονομία «ανεβάζει ταχύτητα» και μέχρι τον Ιούνη του 2017 θα «τρέχει» με ρυθμό 2,7% σε 12μηνη βάση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ