Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Κάλεσμα για στήριξη του Λαϊκού Φροντιστηρίου

Σε δημόσια πρόσκληση εθελοντών εκπαιδευτικών να στελεχώσουν το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, προχωρά ο δήμος Πάτρας, καλώντας τους να στηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά αυτήν την πρωτοβουλία. Στόχος είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την κάλυψη των λαϊκών οικογενειών σε όλες τις περιοχές του δήμου, σε ό,τι αφορά την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οπως επισημαίνει η δημοτική Αρχή «η πολύχρονη υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου με τη συνεχή μείωση της χρηματοδότησης, τα κενά των Εκπαιδευτικών, η απουσία δομών ενισχυτικής διδασκαλίας, επιδρά αρνητικά στην ουσιαστική μόρφωση των Μαθητών - Μαθητριών. Σε συνδυασμό με την αδυναμία των λαϊκών οικογενειών να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, μειώνεται και η δυνατότητα στήριξής τους από την οικογένεια».

Παράλληλα, εκτιμά πως «οι συγκεκριμένες συνθήκες επιβάλλουν για την προσεχή σχολική χρονιά 2016 - 2017 να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής η λειτουργία του Φροντιστηρίου».

Υπογραμμίζει, επίσης, πως «η λειτουργία του απαιτεί τη μαζική συμμετοχή Εθελοντών Εκπαιδευτικών. Προσκαλούμε τους Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους, αποδεικνύοντας έμπρακτα στην αλληλεγγύη τους στις λαϊκές οικογένειες. Συγκεκριμένα, για την Πρωτοβάθμια απαιτούνται Δάσκαλοι που θα διδάξουν Γλώσσα και Μαθηματικά. Για τη Δευτεροβάθμια (Γυμνάσιο - Λύκειο - ΕΠΑΛ) απαιτούνται Εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων: Φιλόλογοι - Μαθηματικοί - Φυσικοί - Χημικοί - Βιολόγοι και καθηγητές που μπορούν να διδάξουν Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον».

Σημειώνεται πως η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά σήμερα Τετάρτη 14/09/2016 και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 27/09/2016. Οσοι επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στην Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού Πλατεία Γεωργίου 17 Α΄, 4ος Οροφος (Δευτέρα - Παρασκευή και ώρα 12 - 2 μ.μ. τηλ. επικοινωνίας : 2610.240.196), στα γραφεία του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών Φωκαίας 26 στο ισόγειο (Δευτέρα - Παρασκευή και ώρα 6 - 8 το απόγευμα) και ηλεκτρονικά στο email fal@patras.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ