Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η «αντιπολίτευση» δεν κρύβει τη στρατηγική σύμπλευση

Με αιχμές ζητήματα «αυταρχισμού», «αδιαφάνειας», «παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη», περί «ψεμάτων» και «σκανδάλων» επιχειρεί η ΝΔ να αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με δεδομένη τη στρατηγική τους σύμπλευση στα βασικά ζητήματα που θέτει το κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται η προετοιμασία του προέδρου του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκη, ενόψει ανόδου του σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, μιλώντας χτες σε δημοσιογράφους, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βυθίζεται σε έλος αυταρχισμού», στηλιτεύοντας για άλλη μια φορά ως «οπερέτα» το διαγωνισμό, όπως τον χαρακτήρισε, για τις τηλεοπτικές άδειες. Στον ίδιο καμβά, εστίασε στην «ένοχη σιωπή της κυβέρνησης για το πόθεν έσχες των πλειοδοτών για τις τηλεοπτικές άδειες». Επίσης, σε παραπλήσια λογική, κατήγγειλε «αδιανόητες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης».

Αναφερόμενος στο θέμα ρύθμισης του δημόσιου χρέους, θέμα που καίει τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «είναι ο πρωθυπουργός που λέει ψέματα πριν αρχίσει να μιλά», αναδεικνύοντας αντιφάσεις ανάμεσα σε όσα είπε ο πρωθυπουργός την περασμένη Κυριακή (ότι είμαστε κοντά όσο ποτέ) και όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, που παρέπεμψε σε μια διαδικασία πέρα από το 2018.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δεν παρέλειψε να αφήσει σε βάρος της κυβέρνησης υπόνοιες πλουτισμού με μέσο τη διαχείριση του Προσφυγικού αξιοποιώντας τις δηλώσεις του παραιτηθέντος πλέον, από τη θέση του γγ Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδ. Βουδούρη. Αναφέρθηκε επίσης σε «καταγγελίες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών κυρίας Αφροδίτης Σταμπουλή ότι μέλος της τοπικής Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την κόρη του - συντονίστρια του χώρου φιλοξενίας - έχουν αναλάβει έργο σίτισης προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ».

Στη ΔΕΘ

Κατά τα λοιπά, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανεβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη όπου έχει προγραμματίσει συναντήσεις με μια σειρά τοπικών παραγόντων, ενώ αύριο βράδυ θα απευθύνει την καθιερωμένη ομιλία στους «παραγωγικούς φορείς» στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Οπως αναφέρεται από διάφορες πλευρές, ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει το δικό του αντιλαϊκό σχέδιο, προτάσσοντας ότι ο τόπος χρειάζεται πολιτική αλλαγή και ότι η ΝΔ αποτελεί την αξιόπιστη και εναλλακτική διαχειριστική λύση. Επίσης, θα επιμείνει να ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού στη λογική ότι «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο» και θα παρουσιάσει συγκεκριμένο και αξιόπιστο «οδικό χάρτη» για την έξοδο της εγχώριας αστικής οικονομίας από την κρίση.

Θα επιμείνει για κάποια μείωση των φόρων, με βασική του έγνοια την «υπερφορολόγηση» της «επιχειρηματικότητας», αντιπροτείνοντας παραπέρα μείωση της «κρατικής σπατάλης» και ιδιωτικοποιήσεις. Στόχος, άλλωστε, της ΝΔ, όπως διαρρέεται από το οικονομικό της επιτελείο, είναι να δώσει και νέα «κίνητρα» στις επιχειρήσεις με το κάλπικο για το λαό επιχείρημα ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι ο μόνος που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, να αυξήσει το ΑΕΠ και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ