Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Εγνοια του τα ζητούμενα του κεφαλαίου

Την πρεμούρα του να κλείσει η δεύτερη «αξιολόγηση», να υπάρξει ευρύ μέτωπο των αστικών πολιτικών δυνάμεων ώστε να παζαρέψουν αποτελεσματικότερα με τους δανειστές για το χρέος και να αναδειχθεί μια ικανότερη κυβέρνηση, που θα υπηρετεί το στόχο της ανάκαμψης των κερδών των μονοπωλίων, ανέδειξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας χτες στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5».

Είπε: «(...) κάποιος πρέπει να κάνει και τη δουλειά. Η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο να κάνει μια σωστή διαπραγμάτευση και να μη φτάσει στο πάρα πέντε, αλλά της αρέσει να παίζει με το χρόνο, γιατί έτσι κάνει και πιο εύκολα τα πράγματα. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι για άλλη μια φορά πάμε ασθμαίνοντας στη διαπραγμάτευση».

Παραπέρα, ερωτώμενος για το δημόσιο χρέος, ανέφερε ότι αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια «μεγάλη πολιτική συμφωνία» όλων των πολιτικών αρχηγών πάνω σε μια «εθνική πρόταση»: «Η Ευρώπη δε θα δεχτεί την πρόταση Τσίπρα για το χρέος. Οπως δε θα δεχτεί την πρόταση Μητσοτάκη για το χρέος. Οπως δε δέχτηκε και την πρόταση Σαμαρά. Θα δεχτεί, κάποια στιγμή, μια μεγάλη πολιτική συμφωνία στην Ελλάδα. Η συζήτηση για το χρέος δε γίνεται στα υπόγεια αλλά στα κοινοβούλια των χωρών. Είναι πολύ σημαντικό εκεί να γνωρίζουν ότι Τσίπρας, Θεοδωράκης, Γεννηματά, Μητσοτάκης, είναι όλοι μαζί στην υπόθεση του χρέους. Οποιος γνωρίζει από διαπραγματεύσεις, ξέρει ότι αυτή η ισχύς εν τη ενώσει είναι απαραίτητη».

Επανέλαβε τη θέση του ότι δεν υπάρχει πιθανότητα προεκλογικής σύμπραξης με κάποιο άλλο κόμμα και ότι το Ποτάμι είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε μετεκλογικές διεργασίες με βάση τη «μεταρρυθμιστική του ατζέντα». Εκτίμησε, πάντως, πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

Στην Μπρατισλάβα η Φ. Γεννηματά

Στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας μεταβαίνει σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να μετάσχει στην Προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) που προηγείται της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Προηγούμενα, η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, εκπροσώπησε το κόμμα της στη Διάσκεψη των Σοσιαλδημοκρατικών Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΕΕ, που έλαβε χώρα στο Παρίσι στις 12-13 Σεπτέμβρη 2016 και είχε ως ειδικότερο θέμα την απασχόληση των νέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ