Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Παλεύει για τη θέση της στη σοσιαλδημοκρατία

Στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας βρέθηκε χτες και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να μετάσχει στην Προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) που προηγήθηκε της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Επιχειρώντας να υπερασπιστεί τη θέση της στην ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία, την ώρα που επιταχύνονται τα βήματα προσέγγισης της τελευταίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, επέμεινε στην τοποθέτησή της ότι «μετά την "καμπάνα" του Brexit, είναι η ώρα των αποφάσεων. Η Ευρώπη, η ΕΕ πρέπει τώρα να αλλάξει. Εμείς οι σοσιαλιστές πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε. Εχουμε διαφορές από τους συντηρητικούς που δεν βοηθάει να υποβαθμίζουμε, να τις κρύβουμε κάτω από το χαλί. Δίνουμε την εντύπωση ότι ταυτιζόμαστε με το Λαϊκό Κόμμα και τις συντηρητικές απόψεις τους», πρόσθεσε, επιχειρώντας να αποκρύψει τη στρατηγική σύμπλευση όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων στην ικανοποίηση των συμφερόντων του κεφαλαίου με το ένα ή το άλλο μείγμα διαχείρισης.

Στον ίδιο καμβά, προσπάθειας ανακάλυψης διαφορών μεταξύ Σοδιαλδημοκρατών και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είπε: «Εμείς οι σοσιαλιστές πρέπει να πάρουμε επάνω μας την υπόθεση της Κοινωνικής Ευρώπης. Δεν μπορεί να αφήσουμε την υπόθεση στους συντηρητικούς, που τα βασίζουν όλα στη λιτότητα και όταν μιλούν για Κοινωνική Ευρώπη εννοούν συσσίτια. Πρέπει να ανανεώσουμε τις ιδέες μας τολμηρά και γι' αυτό κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι θα το πετύχουμε αγκαλιάζοντας τους λαϊκιστές της δογματικής Αριστεράς», συμπλήρωσε, πετώντας τη σπόντα της για το εν εξελίξει φλερτ του ΕΣΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ώρα», συνέχισε βάζοντας μπρος ένα άλλο μείγμα διαχείρισης της ανεργίας και της φτώχειας, «να θέσουμε συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους για την καταπολέμηση της ανεργίας, στοχεύοντας στην ανάπτυξη, αναπροσαρμόζοντας το Σύμφωνο Σταθερότητας, για παράδειγμα να εξαιρεθούν οι δαπάνες εκπαίδευσης και κατάρτισης».

Τέλος, εστιάζοντας στο «προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα», υποστήριξε ότι «πέρα από την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, χρειαζόμαστε άμεσα κοινή μεταναστευτική πολιτική στη βάση των αρχών της αλληλεγγύης και ίσης κατανομής των βαρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ