Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Στον ΟΗΕ με ατζέντα τη γεωστρατηγική αναβάθμιση του κεφαλαίου

Οπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΞ, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, στη Νέα Υόρκη, στην 71η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και θα συμμετάσχει στη Βδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Συνόδου, η οποία ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται το Σάββατο 24/9.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, ο Ελληνας υπουργός προγραμματίζεται να έχει σειρά επαφών με ξένους ομολόγους του, καθώς και με εκπροσώπους διεθνών και περιφερειακών οργανισμών. Θα παρευρεθεί, επίσης, στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, καθώς και στη διατλαντική συνάντηση υπουργών Εξωτερικών ΕΕ και ΝΑΤΟ. Τέλος, θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για θέματα περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Στο πρόγραμμα του υπουργού περιλαμβάνονται, επίσης, η διμερής συνάντηση του με τον γγ του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, καθώς και σειρά επαφών με ομογενειακές και εβραϊκές οργανώσεις των ΗΠΑ.

Στο περιθώριο της Συνόδου, έχει, επίσης, προγραμματιστεί τετραμερής συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας, καθώς και τριμερής συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου. Επίσης, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Παλαιστίνης. Ολα στην προσπάθεια γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ντόπιας αστικής τάξης μέσα από άξονες και αντι-άξονες με άλλα κεφάλαια της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Τέλος, ο Ν. Κοτζιάς θα παρευρεθεί σε πληθώρα εκδηλώσεων για θέματα περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως, μεταξύ άλλων, στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για τη Διαχείριση των Προσφυγικών και Μεταναστευτικών Μετακινήσεων Μεγάλης Κλίμακας και στην ετήσια εκδήλωση για τη Μέση Ανατολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ