Πέμπτη 9 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«VideoDance» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το 2ο Φεστιβάλ «VideoDance» θα διοργανώσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, μετά την επιτυχία της περσινής, πρώτης διοργάνωσης.

Πρόκειται για φεστιβάλ προβολής ταινιών βασισμένων σε χορογραφίες ή σε θέματα που σχετίζονται με το σύγχρονο χορό. Θα διεξαχθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα, το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο Γκάζι από 11-17/9, στο πλαίσιο του φεστιβάλ κόμικς της «Βαβέλ», ενώ στη Θεσσαλονίκη θα συμπεριληφθεί στον 7ο Διεθνή Μήνα Χορού, 3-13/9 στο «Ολύμπιον».

Το φετινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ταινίες που θα αναφέρονται στο έργο μεγάλων χορογράφων, ταινίες που έχουν βραβευτεί σε μεγάλες διοργανώσεις και ένα πρόγραμμα από τη διεθνή παραγωγή των τελευταίων τριών χρόνων. Επίσης θα υπάρχουν και θεματικά αφιερώματα. Για πρώτη φορά φέτος, το φεστιβάλ θα περιλάβει και το νέο θεσμό Project Exchange, που έχει στόχο να φέρει σε επαφή χορογράφους και κινηματογραφιστές με έμφαση στην προώθηση της παραγωγής ελληνικών ταινιών χορού. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Project Exchange λήγει στις 20/8. Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 031/ 378.400 και 64.53.669.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ