Πέμπτη 9 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας στην Κύπρο

Την «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη παρουσιάζει, σήμερα, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας στο αρχαίο ωδείο Πάφου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που διοργανώνει το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. H μετάφραση είναι του K. X. Μύρη, η σκηνοθεσία του Σ.Τσακίρη και τα σκηνικά και κοστούμια του Γ. Μεντζικώφ. Τα τραγούδια που ακούγονται στην παράσταση προέρχονται από την ελληνική φυλή των Ιμαλαΐων KALAS, όπως τα κατέγραψε ο μουσικολόγος Γιάννης Μανωλεδάκης.

Τα μελίσματα του χορού στηρίζονται στις μελωδίες της νεκρώσιμης ακολουθίας και σε ένα θρακιώτικο τραγούδι. Παίζουν: Μαριάνθη Σοντάκη, Δημήτρης Σιακάρας, Γιώργος Κορμανός, Γιώργος Τσαπόγας, Ελενα Καμηλάρη, Αλεξία Κόκκαλη, Αγγελική Πέτκου, Ειρήνη Σπανουδάκη, Ανδρέας Κουτσουρέλης. H Αντιγόνη Βαλάκου ακούγεται στο ρόλο της Αθηνάς.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου και συμμετέχουν -εκτός από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, που αποτελεί την επίσημη ελληνική συμμετοχή- το Εθνικό Θέατρο Βουκουρεστίου, η Θεατρική Εταιρεία «Θίασος» Αγγλίας, το Εθνικό Θέατρο Λιθουανίας, το Θέατρο Μάλι της Μόσχας, το Θέατρο Σλάβα Σουηδίας και το Θέατρο Βαβέλ Σκοτίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ