Πέμπτη 9 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στην «STUDIO TEXTIL»

Πέντε εργαζόμενους απέλυσε η επιχείρηση «STUDIO TEXTIL», που εδρεύει στη Λάρισα, στέλνοντας κι άλλους ανέργους να προστεθούν στην τεράστια «ουρά» της ανεργίας, που κατατρέχει ιδιαίτερα τον κλάδο των κλωστοϋφαντουργών, αλλά και γενικότερα την εργατική τάξη της περιοχής.

Την αντεργατική αυτή ενέργεια του ιδιοκτήτη της επιχείρησης καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Λάρισας, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι οι απολύσεις γίνονται την ίδια χρονική περίοδο, κατά την οποία από την κυβέρνηση εξαγγέλλεται πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας στη Λάρισα, ύψους 8,8 δισ. δραχμών. Και στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Συνδικάτο είχαν τονίσει από την πρώτη στιγμή πως μ' αυτό το πρόγραμμα, όχι μόνο δε θα δημιουργηθούν καινούριες θέσεις εργασίας, αλλά, αντίθετα, θα ανακυκλώνεται η ανεργία, γι' αυτό και θέσαμε τέσσερις ελάχιστες προϋποθέσεις για την εφαρμογή του, οι οποίες, όμως, δεν έγιναν δεκτές».

Τέλος, τονίζεται πως «το Συνδικάτο καταδικάζει το γεγονός ότι, με εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης, πριμοδοτούνται οι εργοδότες για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις σε άλλες χώρες με φτηνό εργατικό δυναμικό. Το Συνδικάτο μας καταδικάζει αυτές τις μεθοδεύσεις και την πολιτική της κυβέρνησης και των εργοδοτών και καλεί όλους τους συναδέλφους να είναι σε ετοιμότητα για να αντιπαλέψουμε με όλες τις δυνάμεις την πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ