Πέμπτη 9 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Απλώνει η κόκκινη γιορτή της νιότης

Συνεχίζονται για έκτη μέρα οι πολύμορφες δραστηριότητες του κάμπινγκ της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη. Πέρα από εκατοντάδες κατασκηνωτές του κάμπινγκ, που συνεχίζουν τις διακοπές τους με περίσσιο κέφι, ζωντάνια και διασκέδαση, πλήθος κόσμου επισκέπτεται καθημερινά το χώρο της κατασκήνωσης, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του κάμπινγκ.

Ετσι, την περασμένη Τρίτη 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, που καταγόταν από τη Λέσβο. Το αφιέρωμα περιλάμβανε απαγγελίες από διάφορα έργα του και τραγούδια από ποιήματά του που έχουν μελοποιηθεί.

Παράλληλα, εντείνονται οι προετοιμασίες για το 27ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα γίνει το Σάββατο 11 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στα Τσαμάκια κάτω από το Κάστρο της Μυτιλήνης. Για την καλύτερη προπαγάνδιση του κεντρικού Φεστιβάλ στη Μυτιλήνη όλες αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται εξορμήσεις στα χωριά του νησιού, με μεγάλη ανταπόκριση από τους ντόπιους και τους επισκέπτες του νησιού, στο κάλεσμα της ΚΝΕ. Οι συζητήσεις που γίνονται με τους νέους πολλές και ενδιαφέρουσες, μια και το θέμα της εκδήλωσης θα είναι τα προβλήματα που βιώνει σήμερα η νεολαία, αλλά και πώς θα συμβάλει αυτή, ώστε να αναπτυχθούν αντιστάσεις για να ανατραπεί αυτή η πολιτική που τσαλαπατά τα όνειρα και τα δικαιώματά της. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Γιάννης Ποσοτίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Θέμις Γκιώνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Συνεχίζει το ταξίδι του το Φεστιβάλ

Στο μεταξύ, το ταξίδι του 27ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στα νησιά και τις μεγάλες επαρχιακές πόλεις της χώρας, μεταφέροντας απ' άκρη σ' άκρη το μήνυμά του, που φέτος καλεί «Να αλλάξουμε τη ζωή μας αλλάζοντας τον κόσμο!».

Ετσι, σήμερα Πέμπτη, εκδήλωση θα γίνει στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Γάζι, στις 9 το βράδυ, με θέμα το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις.

Αύριο Παρασκευή 10/8 εκδήλωση θα γίνει στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας, στις 9 το βράδυ και με θέμα την «παγκοσμιοποίηση». Την ίδια μέρα, εκδήλωση έχει προγραμματιστεί και στην Ζαχάρω Ηλείας, στις 8.30 το βράδυ, με θέμα «Η δράση της ΚΝΕ στο κίνημα της νεολαίας». Επίσης, το ίδιο βράδυ στις 9 μ.μ., εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, στο χωριό Επισκοπιανά, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην «Παιδεία».

Στην Κάλυμνο η εκδήλωση έχει οριστεί για το Σάββατο 11 Αυγούστου.

Επίσης, την ίδια μέρα ξεκινά και το κεντρικό διήμερο του Φεστιβάλ στη Ζάκυνθο. Ετσι, το Σάββατο και την Κυριακή 11 και 12 του Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο, στην πλατεία Σολωμού στις 9 μ.μ., με θέμα «Καταδίκη των ΝΑΤΟικών επεμβάσεων στα Βαλκάνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ