Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Διαφορετικές προσεγγίσεις στις εξελισσόμενες διεργασίες

Διαφορετικές προσεγγίσεις φαίνεται να υπάρχουν στο Ποτάμι για τη μελλοντική πορεία του κόμματος, το ρόλο που θα αναλάβει και το πού θα κολλήσει στην πορεία αναμόρφωσης του εγχώριου αστικού σκηνικού.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Στ. Θεοδωράκης, διαφημίζοντας τη χρησιμότητα του Ποταμιού σε αυτήν ακριβώς την αναμόρφωση, έλεγε χτες: «Το Ποτάμι συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε για την ανανέωση του πολιτικού συστήματος. Για να βάλει και λίγη λογική στον παράλογο πολιτικό κόσμο μας».

Αναγνωρίζοντας τις προφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κόμμα του σε αυτές τις διεργασίες, ανέφερε ότι «δεν είναι εύκολος ο δρόμος, σε μια περίοδο μάλιστα μεγάλου λαϊκισμού, σε μια περίοδο που ξεχωρίζουν οι δημαγωγοί», ωστόσο πρόσθεσε ότι «εμείς θα συνεχίσουμε και πιστεύω ότι θα υπάρξουν κεντρώες δυνάμεις οι οποίες θα συνεργαστούν μαζί μας».

Διαφοροποιημένη στάση, ωστόσο, εμφανίζεται να κρατά ο βουλευτής του Ποταμιού και επικεφαλής της τάσης των «ΜΕΤΑρρυθμιστών», Στ. Λυκούδης. Μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», ανέφερε: «Με το Ποτάμι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και εξαιρετικές φιλικές σχέσεις και με όλους όσοι υπηρετούμε την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ομως, έχουν αρχίσει και δημιουργούνται σαφείς, πολιτικού χαρακτήρα αποστάσεις σε βασικές πολιτικές επιλογές, σε σχέση με θέματα πολιτικής στρατηγικής».

«Αισθάνομαι ότι έχω διαφορετικές πλεύσεις», πρόσθεσε, που έχουν «σχέση με το πώς αντιλαμβάνομαι το ποια πρέπει να είναι η πολιτική ταυτότητα και ο προσανατολισμός του Ποταμιού».

«Το κομμάτι της κοινωνίας που αυτοπροσδιορίζεται ως χώρος του φιλελεύθερου κέντρου, της ευρύτερης κεντροαριστεράς, είναι αλήθεια ότι έχει ένα κενό στην ανάδειξη μίας ευθείας και σε βάθος στρατηγικής. Αλλά τα δεδομένα αλλάζουν με καταιγιστική ταχύτητα και διερωτώμαι για το πόσο χρονικό διάστημα θα αντέξουν, ακόμα και αν μιλάμε για μία διετία, οι υφιστάμενοι πολιτικοί σχηματισμοί» αναρωτήθηκε, θέτοντας και αυτός προβληματισμούς για τις δυσκολίες και τις «αντοχές» των σχημάτων του χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ