Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Στους άξονες του ΝΑΤΟ...

Η υπαγωγή θεσμών και μηχανισμών του αστικού κράτους στα προτάγματα του ΝΑΤΟ φάνηκε και προχτές, Πέμπτη, όταν και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, υπό την προεδρία του ΓΕΕΘΑ, η 26η τακτική συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της λεγόμενης Πολυεθνικής Ομάδας Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας (Multinational Cimic Group, MNCG).

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι εθνικοί αντιπρόσωποι των χωρών - μελών του MNCG (Ιταλία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ελλάδα) καθώς και ο διοικητής του Στρατηγείου της MNCG, με έδρα τη Μότα ντι Λιβέντσα, στην Ιταλία.

Οπως αναφέρεται αρμοδίως, «τα θέματα που εξετάσθηκαν αφορούσαν στη λειτουργία του στρατηγείου, στην εκπαίδευση των μονάδων CIMIC και στη συνεργασία με το ΝΑΤΟ».

Αλλωστε, τη συνεδρίαση παρακολούθησε και σύνδεσμος του ΝΑΤΟ από το στρατηγείο της λυκοσυμμαχίας στη Νάπολη (Joint Force Command Naples).

Πολυεπίπεδη εμπλοκή στους σχεδιασμούς της λυκοσυμμαχίας

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν ακόμα πιο ενεργό ρόλο και στον τομέα της ΝΑΤΟικής έρευνας, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης για αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης, μέσα και από την ανάληψη ακόμα ενεργότερου ρόλου εντός της λυκοσυμμαχίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ, στο διάστημα 1 - 18/9 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, υπό το συντονισμό του επιτελείου και την επιστημονική - οργανωτική συνδρομή του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής και Ναυτικής Ηλεκτροοπτικής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, πειραματικές ηλεκτροοπτικές δοκιμές πεδίου υπό την επωνυμία «MINOTAUROS 2016» («Maritime INvestigations On Targets and Atmosphere Under Reduction of Optical Signatures»), στο πεδίο δοκιμών Δρεπάνου - περιοχής ευθύνης Ναυστάθμου Κρήτης.

Οι δοκιμές έγιναν με τη σύμπραξη του Ναυστάθμου Κρήτης, των επιτελείων του ΝΑΤΟικού σχετικού προγράμματος FORACS, της Υδρογραφικής Υπηρεσίας, της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού, της Υπηρεσίας Φάρων, και πλοίων του ΠΝ.

Οι εν λόγω δοκιμές είχαν σκοπό τον πειραματικό έλεγχο νέων τεχνικών μείωσης ηλεκροοπτικών υπογραφών που «αφήνουν» τα πλοία στα ανιχνευτικά μέσα αντιπάλων, «για μελλοντική χρήση και αξιοποίηση στις νέες γενιές των πολεμικών πλοίων όπως αυτές μελετώνται από την ΝΑΤΟική Ομάδα Εργασίας NATO/STO/SET-211», όπως αναφέρεται από το ΓΕΝ.

Στις δοκιμές συμμετείχαν η Ελλάδα, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Τουρκία, η Νορβηγία, η Αυστραλία, η Νότια Αφρική, η Βρετανία και οι ΗΠΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετατρέπει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό «κόμβο», μεγαλώνει τους κινδύνους για το λαό (2017-06-03 00:00:00.0)
Ενίσχυση της νότιας πτέρυγας με βαθύτερη εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης (2016-12-28 00:00:00.0)
Βαφτίζει «εθνικό συμφέρον» τη βαθύτερη εμπλοκή στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς (2016-10-20 00:00:00.0)
Μεγάλη άσκηση σε Ιόνιο και Πατραϊκό με μάχιμη δύναμη του ΝΑΤΟ (2014-11-05 00:00:00.0)
Εξω το ΝΑΤΟ και τα στρατηγεία του (2012-01-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ