Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Αντιπαράθεσης, μηνύσεων και προσφυγών συνέχεια

Στη Βουλή χτες συνεχίστηκε η αντιπαράθεση για τις τηλεοπτικές άδειες, στο φόντο των ανταγωνισμών ανάμεσα σε «παλιά» και «νέα» τζάκια. Ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς - απαντώντας σε ερώτηση του Ποταμιού - άφησε να εννοηθεί ότι τίποτα δεν τελείωσε ακόμα με τη μοιρασιά των τηλεοπτικών αδειών, λέγοντας: «Τι σημαίνει "οριστικός υπερθεματιστής"; Σημαίνει ότι έχει κηρυχθεί οριστικά ως αυτός που κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά. Δεν είναι αδειούχος. Δεν είναι κάτοχος άδειας αυτή τη στιγμή, δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση που του αποδίδει άδεια. Αυτό έχει και άλλες προϋποθέσεις».

Υπεραμύνθηκε του διαγωνισμού, επαναλαμβάνοντας σε κάθε αποστροφή της τοποθέτησής του ότι «δεν έχει υπάρξει δημόσιος διαγωνισμός που να έχει τέτοια και τόσα επίπεδα ελέγχου», «αυτή τη δικαστική βάσανο», ενώ απαντήσεις προσπάθησε να δώσει και σε ό,τι αφορά την υπόθεση Καλογρίτσα και Μαντζουράνη.

Για την πρώτη υπόθεση κατέθεσε στα πρακτικά δημοσίευμα της «Καθημερινής» του 2014 για τα λεγόμενα «βοσκοτόπια», το οποίο «μιλάει ακριβώς για αυτήν την έκταση και την εντάσσει στη δυνατότητα των μεγάλων επενδύσεων κ.λπ.».

Οσον αφορά την υπόθεση Μαντζουράνη, είπε ότι «η μέθοδος της τρομοκράτησης και της πίεσης των δημόσιων λειτουργών δεν περνάει. Και θεωρώ ότι είναι ντροπή του Κοντομηνά, του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου, όλων αυτών που στήνουν δελτία, γιατί νομίζουν ότι μπορούν να πιέσουν τους δημόσιους λειτουργούς», προσθέτοντας πως «όποιος θέλει κόντρα, εδώ, στην πολιτική ηγεσία, η οποία αναλαμβάνει την απόλυτη ευθύνη».

Πάνε κι έρχονται οι μηνύσεις

Στο μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο, κατά παντός υπευθύνου, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ, μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (Μάκης Βορίδης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Τσιάρας και άλλοι). Στη μήνυσή τους, οι βουλευτές της ΝΔ επικαλούνται τις αποκαλύψεις του Τύπου των τελευταίων ημερών και ζητούν από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει οτιδήποτε μη σύννομο γενικά στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Μήνυση σε βάρος του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ελευθέριου Κρέτσου, καθώς και της επιτροπής ελέγχου των «πόθεν έσχες», κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Alpha», στο πλαίσιο της υπόθεσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και των εξελίξεων με το «πόθεν έσχες» Καλογρίτσα.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ από το Ποτάμι, ο Στ. Θεοδωράκης ζήτησε να έρθει ο πρωθυπουργός στη Βουλή για να συζητήσει το θέμα.

Για «πανικό και παλινωδίες της ΝΔ» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣKAΪ» αλλά και η εταιρεία «Alter Ego» του Β. Μαρινάκη κατέθεσαν χτες στη ΓΓ Ενημέρωσης την πρώτη δόση του τιμήματος για την τηλεοπτική άδεια, ύψους 14.533.333 ευρώ και 24.633.333,34 ευρώ αντίστοιχα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκιαμαχίες ξανά με επίκεντρο τις τηλεοπτικές άδειες (2023-01-14 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε η απολογία Καλογρίτσα (2022-02-09 00:00:00.0)
Αρχισε η κατάθεση του Χρ. Καλογρίτσα (2021-05-18 00:00:00.0)
«Καρφώνει» Καλογρίτσα, υποδεικνύει «ανοίγματα» για τον ανασχηματισμό (2016-10-07 00:00:00.0)
Συναντήσεις με τους «προσωρινούς υπερθεματιστές» (2016-09-06 00:00:00.0)
Στοιχεία με ...προθεσμία (2003-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ