Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ
«Καρφώνει» Καλογρίτσα, υποδεικνύει «ανοίγματα» για τον ανασχηματισμό

Παρεμβάσεις Καλογρίτσα προκειμένου να στηρίξει τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και αργότερα προκειμένου να μη συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε χτες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, μιλώντας στον ρ/σ «Πρακτορείο».

«Ο Καλογρίτσας εμένα με είχε καλέσει σπίτι του, παρουσία του Βενιζέλου, και μου ζητούσε τη μία φορά να συνδράμω, να μπω στην κυβέρνηση - πριν γίνουν οι ΑΝΕΛ - να μπω στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, και τη δεύτερη φορά να μη συμπράξω με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι με ποιον» ισχυρίστηκε, σε μια προσπάθεια να «χρεώσει» τον Χ. Καλογρίτσα στα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης και να υπερασπιστεί το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το αποτέλεσμα των αδειών δεν είναι ελεγχόμενο από την κυβέρνηση, ανέφερε και αναπαρήγαγε την κοροϊδία περί διάθεσης των χρημάτων προς όφελος των αδυνάμων.

Παράλληλα, συντηρώντας τη σεναριολογία περί ανασχηματισμού, ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε στις δυνάμεις που μπορεί να στηρίξουν την κυβέρνηση, κάνοντας συγκεκριμένες αναφορές στον «κεντρώο χώρο», σε επιχειρηματίες («εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων») και σε «καραμανλικούς».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι αυτή τη στιγμή, παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, που μπορούν να έρθουν κοντά στην κυβέρνηση (...) Μπορούν να έρθουν κοντά μας άνθρωποι που δεν προέρχονται από την Αριστερά άλλα από τον κεντρώο χώρο. Πιστεύω και στην κυβέρνηση αυτή, εάν ο πρωθυπουργός το αποφασίσει - είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός - μπορούν να μπουν και πρόσωπα που εκπροσωπούν παραγωγικές τάξεις (...) Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πολιτικά ακάλυπτοι, οι Καραμανλικοί, βρίσκονται υπό διωγμό από τον κ. Μητσοτάκη στη ΝΔ».

Στο μεταξύ, τα λεγόμενα του Π. Καμμένου περί πιέσεων Καλογρίτσα και του ιδίου για στήριξη της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ διέψευσε κατηγορηματικά, σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ», ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ